SARME SUZANE MANČIĆ SU NEŠTO ŠTO JOŠ NISTE PROBALI Recept joj je ostavila majka, a tajna savršenog ukusa je u samo JEDNOM SASTOJKU
Poznata voditeljka, glumica i pevačica Suzana Mančić, po sopstvenom priznanju, voli da kuva. Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.
Potrebno je:
- 600 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 glavice kiselog kupusa
- beli luk
- šargarepa
- paradajz
Priprema
Dve glavice crnog luka propržite na masti. Dodajte 600 grama mlevenog mesa i beli luk. Može da da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodajte pirinač i počnite da ih zavijate. Kad se poređaju u šerpu, dodajte vodu. U šerpu može da se stavi i ceo paradajz ili paprika. Stavite na laganu vatru, da se kuvaju bar tri sata. Na kraju ih zapecite u rerni, pokrivene preostalim listovima kupusa.
( Kurir.rs / Srbija Danas / Trpeza / T. B )
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija