Ako volite da jedete cveklu, iskoristite dok je još sezona i isporbajte ova 2 načina za pripremu.

Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Srbi je najčešće koriste za salate, ali ima i onih koji cede sok od nje. Jako je zdrava, a ukus joj je odličan. Kuvanje cvekle je malo duži proces, a pročitajte i kako da je skuvate za 15 minuta.

cvekla-shutterstock-307532105.jpg
Shutterstock 

Jedina mana je što ima malo neprijatan miris koji možete da rešite tako što ćete ubaciti parče hleba u šerpu. Salata sa cveklom koju ste začinili kimom i belim lukom je odlična kao prilog uz meso, a sada vam predlažemo još 2 super recepta za njenu pripremu.

Prženje

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cveklu i pržite do zlatne boje. Na kraju je začinite po ukusu i služite.

profimedia0239629751.jpg
Prodimedia 

Ukiselite

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. U posudi napravite marinadu tako što ćete iscediti sok od limuna sa kašikom šećera. Dodajte cveklu i ostavite u frižideru da se marinira par sati.

( Kurir.rs / Stvar ukusa / T. B )

Bonus video:

02:49
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija