NIKAD LAKŠE, A LEPŠE! Tehnika farbanja jaja na VULKANSKI NAČIN, daje magične rezultate, a sve što vam je potrebno već IMATE
Foto: Printscreen YouTube

uskrs

NIKAD LAKŠE, A LEPŠE! Tehnika farbanja jaja na VULKANSKI NAČIN, daje magične rezultate, a sve što vam je potrebno već IMATE

Žena -

Bliži nam se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, čiji običaj nalaže farbanje jaja. Ako su vam dosadile stare tehnike, uvek se možete poigrati i pustiti svojoj mašti na volju, što će vašu uskršnju dekoraciju definitivno učiniti unikatnom.

Jedna od kreativnijih ideja definitivno je takozvana "vulkanska tehnika". Pored predivnih rezultata, zagarantovana vam je i dobra zabava pogotovo ako u proces bojenja uključite i vaše mališane.

Uskršnja Jaja, mrv
foto: Shutterstock

Kako napraviti "vulkanska jaja"?

Sastojci:

  • kuvana jaja
  • boja za kolače (ne u gelu)
  • soda bikarbona
  • belo sirće
  • voda
  • četkice za bojenje
  • male jednokratne čašice ili kalupi za mafine

Priprema:

U posudi pomešajte 1/4 čaše sode bikarbone, 1.5 kašiku vode i tri do četiri kapi boje za kolače (po izboru). Smesu izmešajte tako da dobijete smesu poput paste. Ako je smesa pregusta, dodajte još malo vode. Svaku boju pomešajte u posebnoj posudici.

Četkicom nanesite željene boje na jaje, praveći nepravilne oblike. Kada završite sa nanošenjem boja, možete dodati još koju kap čiste boje za kolače direktno na jaje. Kada završite sa bojenjem i detaljisanjem, jaja prelijte kašikom belog sirćeta i uživajte u čaroliji na delu.

uskršnja jaja
foto: Kurir stil

Obratite pažnju da celo jaje prelijete sirćetom i ostavite ga da odstoji nekoliko sekundi. Tako će se višak paste isprati sa jaja i ona će ostati lepa i šarena. Budite pažljivi da količina sirćeta bude tačna da ne bi došlo do penaste reakcije.

(Kurir.rs/Story.hr/J.M.)

Bonus video:

04:40

DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track