TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša (RECEPT)
Vaskršnji post je u toku, važi za najduži i najstroži, a mi vam donosimo sjajan recept za tursku posnu musaku koja očarava ukusom baš svakog!
Pravi se vrlo lako, a izuzetno je zdrava, te je možete jesti koliko god želite bez griže savesti.
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.
U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.
Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.
Ukoliko je pravite kada nije u toku post, možete je preliti kiselim mlekom, ukus dobije potpuno drugu dimeziju.
(Kurir.rs/Stil/T.J.)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova