DA LI STE ČULI ZA PASTU SERBONARU? Nova verzija omiljenog recepta izazvala pravu buru na mrežama "I MI KONJA ZA TRKU IMAMO"
Foto: Chris So / Zuma Press / Profimedia

hit recept

DA LI STE ČULI ZA PASTU SERBONARU? Nova verzija omiljenog recepta izazvala pravu buru na mrežama "I MI KONJA ZA TRKU IMAMO"

Žena -

Špagete karbonara je čuveno italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji, a rado je viđeno i na trpezama širom sveta.

špagete
foto: Profimedia

Recept ovog specijaliteta iz Lacia je svima dobro poznat, a glavni sastojci su: guanciale, slanina od sušenih svinjskih obraza, zatim pecorino - tvrdi sir od ovčjeg mleka, žumanca i špagete/taljatele.

Mnogi imaju svoje varijacije ovog jela, a da li ste čuli možda za pastu Serbonaru?

Pasta serbonara predstavlja srpsku varijaciju ovog jela, a pravi se od namirnica koje su česte u našim frižiderima.

hrana, frižider
foto: Shutterstock

Uključuje slaninu (koju god čuvaš u frižideru, zamrzivaču ili špajzu), mladi kajmak koji se izmeša sa žumancima, zatim biber i testeninu.

Ovaj recept osmislio je korisnik Instagrama pod imenom Izgoreh, a njegova varijacija ovog poznatog jela privukla je veliku pažnju javnosti.

Dok neki hvale ideju, drugi su revoltirani zbog menjanja originalne recepture.

"Neverovatno. Nemate pojma šta je i kako se sprema karbonara !!!! Pravite pasulj to vam bolje uspeva", "Upravo je jedan Italijan poginuo", "Ovo nije ni videlo karbonare", bili su samo neki od komentara.

Sa druge strane, mnogi su pohvalili kreativnost ovog momka.

"I mi konja za trku imamo. Bravo dečko, svaka ti čast za naziv", "Serbonara je odlična samo beli luk ste trebali staviti pod opciono jer ni karbonara ga nema. Ostalo je sve top zamena za gvanćale i pekorino. Čak i tehnika kuvanja sa sve vodom od kuvane paste koja određuje strukturu", neki su od komentara.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track