SRBIN RADO IDE KOD PLASTIČARA: Estetski hirurg otkrio šta najčešće traže muškarci i žene sa naših prostora "Pacijenti žele da..."
Foto: Sunshine Pics / Alamy / Alamy / Profimedia

trendovi stigli i kod nas

SRBIN RADO IDE KOD PLASTIČARA: Estetski hirurg otkrio šta najčešće traže muškarci i žene sa naših prostora "Pacijenti žele da..."

Žena -

Estetska hiriurgija više nije tabu tema, te sve više ljudi otovreno govori o svim estetskim zahvatima koje su radili. Trendovi su različiti, a mnogi su prisutni i na našem podneblju.

Trendovi stigli u Srbiju

plastični hirurg, silikoni
foto: Profimedia

Ipak, zanimljivo je za čim žude Srbi i Srpkinje kada je reč o estetskoj medicini. Odgovor na to pitanje dao je doktor Zoran Rizinski.

- Kad je podmlađivanje u pitanju u Srbiji tu prvo mesto dele hijaluronski fileri i botoks, koji su znatno nedostižni i dosta ispred svih ostalih tehnika, kada pričamo o neinvazivnim metodama. Svakako na prvom mestu su usne, svaka žena želi da ima lepe, voluminozne i atraktivne usne.

estetski zahvati, botoks, hijaluron, rekonstruktivnba hirurgija
foto: Shutterstock

U svetu je situacija malo drugačija, pacijenti teže ka tome da se radi na rejuvinaciji lica kako bi se izbegao taj prepunjeni izgled lica, holistički pristup ka lepoti - rekao je doktor za Stil.

Srbin rado ide kod plastičara

Postavlja se pitanje, da li su muškarci ti koji teže prirodnoj lepoti ili su pak spremni na ulepšavanja uz pomoć estetske hirurgije.

Estetska Hirurgija
foto: Shutterstock

- Kada je u pitanju razlika između žena i muškarca nema je, sve sto žene rade, apsolutno ni muškarci ne beže od toga, samo muška populacija je dosta umerenija i realnija, jednostavniji su od žena. Svakako kod muškaraca zastupljeniji je naglašeni jawline (linija vilice) kako bi dobili izrazeniju maskulinizaciju lica - objašnjava.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track