Pancerote iz rerne sa jogurtom: Hrskavo zadovoljstvo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, a prave se za nekoliko minuta
Pancerote se veoma jednostavno prave, a zbog kombinacije sočnog fila i hrskavog testa omiljene su i deci i odraslima. Ne treba puno vremena za njihovu pripremu, a smažu se očas posla. Evo kako da napravite pancerote iz rerne i oduševite celu porodicu. Ovo je najjednostavniji recept.
Sastojci:
Potrebno za testo:
- 1dcl mlake vode
- 1dcl mleka
- 1dcl jogurta
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašikica soli
- 1 kesica kvasca
- 4 kašike ulja
- 2 jaja
- po potrebi brašna
Za punjenje:
- kečap
- seckani marinirani šampinjoni
- seckana na kocke šunka
- rendani kačkavalj
Priprema: U mlaku vodu i mleko staviti kvasac i kašiku šećera da stane. U drugi su staviti 2 jaja, dodati jogurt, 4 kašike ulja, so i vodu i mleko gde je odstajao kvasac. Dodavati brašno da se umesi testo kao za kiflice. Dobro umešano testo ostaviti da nadolazi da udvostruči količini. U toku nadolaženja 2 puta testo izmešati. Testo kad nadodje, izraditi ga, otkidati parčad od testa, razvaljamo u elipsast krug. Na jednu polovinu kruga stavimo kečap, pa seckane šampinjone i seckanu šunku, preko rendani kačkavalj. Krug preklopimo i prstima spojimo ivice kruga. Pancerote stavimo na pleh obložen papirom. Ostavimo pancerote da stanu toliko dok se ugreje rerna. Stavimo u rernu i pečemo na 200 stepeni. Pečene pancerote prelijemo kečapom.
(Kurir.rs/Coolinarika/M.J)
Bonus video:
VUČIĆ PORUČIO IZ HAMBURGA: Sastanci su bili srdačni, glavne teme evropski put i situacija na KiM - Video sam jednu novu strategiju Nemačke