Pancerote se veoma jednostavno prave, a zbog kombinacije sočnog fila i hrskavog testa omiljene su i deci i odraslima. Ne treba puno vremena za njihovu pripremu, a smažu se očas posla. Evo kako da napravite pancerote iz rerne i oduševite celu porodicu. Ovo je najjednostavniji recept.

Sastojci:

Potrebno za testo:

  • 1dcl mlake vode
  • 1dcl mleka
  • 1dcl jogurta
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 kašikica soli
  • 1 kesica kvasca
  • 4 kašike ulja
  • 2 jaja
  • po potrebi brašna
pancerote.jpg
stazarucak/youtube 
Pancerote iz rernefoto: stazarucak/youtube

Za punjenje:

  • kečap
  • seckani marinirani šampinjoni
  • seckana na kocke šunka
  • rendani kačkavalj

Priprema: U mlaku vodu i mleko staviti kvasac i kašiku šećera da stane. U drugi su staviti 2 jaja, dodati jogurt, 4 kašike ulja, so i vodu i mleko gde je odstajao kvasac. Dodavati brašno da se umesi testo kao za kiflice. Dobro umešano testo ostaviti da nadolazi da udvostruči količini. U toku nadolaženja 2 puta testo izmešati. Testo kad nadodje, izraditi ga, otkidati parčad od testa, razvaljamo u elipsast krug. Na jednu polovinu kruga stavimo kečap, pa seckane šampinjone i seckanu šunku, preko rendani kačkavalj. Krug preklopimo i prstima spojimo ivice kruga. Pancerote stavimo na pleh obložen papirom. Ostavimo pancerote da stanu toliko dok se ugreje rerna. Stavimo u rernu i pečemo na 200 stepeni. Pečene pancerote prelijemo kečapom.

(Kurir.rs/Coolinarika/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI