Prijatno!
Spanać u bešamel sosu gotov za 5 minuta: Evo kako da napravite ovaj sočan prilog svakom jelu, uz jedan trik neće imati grudvice
Spanać je veoma zdrava namirnica bogata nutritivnim vrednostima. Odlično se kombinuje kao prilog brojnim jelima, bilo da je reč o doručku ili ručku. Veoma je zasitan. Ako ga pravite u bešamel sosu uživaćete u kremastom ukusu koji ćete dugo pamtiti. Evo kako da napravite spanać u bešamel sosu za samo nekoliko minuta.
Spanać se idealno kombinuje i sa jajima Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 1 dl ulja
- 5 dl mleka
- po ukusu soli
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
Spanać oprati i očistiti od peteljki, pa ga dodati u provrelu vodu da omekša, dovoljno je 2-3 minuta. Dobro ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanom ulju kratko propržiti brašno, pa dodati spanać, promešati i naliti sa mlekom. Kuvati uz neprekidno mešanje do željene gustine. Posoliti po ukusu.
(Kurir.rs/M.J)
Bonu video: