Mlinci sa piletinom, sočni zalogaji koji se tope u ustima: Dragulj balkanske kuhinje koji svi obožavaju
Veoma su sočni, a najčešće se kombinuju sa pilećim ili ćurećim mesom. Kada se svemu doda i sir, nastaje specijalitet koji je osvojio ceo Balkan
Mlinci su vrsta testa koja se pravi od pšeničnog brašna, vode i jaja. Veoma su sočni, a najčešće se kombinuju sa pilećim ili ćurećim mesom. Kada se svemu doda i sir, nastaje specijalitet koji je osvojio ceo Balkan. Idealno je rešenje za brzinski ručak za celu porodicu.
Sastojci:
• 200-250 g mlinaca
• 2 pileća filea (oko 500 g)
• 400 ml neutralne pavlake
• 400 g kisele pavlake
• kocka za supu
• 1l vode
• gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir
Priprema:
Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji. Piletinu iseći na kockice, začiniti sa solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle i dodati mešavinu pavlaka.
U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri. Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrućom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju. Paziti da se previše ne natope, da ne bi bili gnjecavi. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti. Nemojte baciti preostalu supu.
Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promešati. Prebaciti u vatrostalnu posudu. Ja obično sipam još 2 kutlače supe, da bi bili još sočniji (bez brige, sve će se to ukrčkati).
Izdrobiti/narendati sir po površini.
Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče.
(Kurir.rs/prstohvatsoli/M.J)
BONUS VIDEO:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova