Kako se najlakše uvija sarma? Ova tehnika isprobano deluje i traje samo nekoliko sekundi
Domaćice, dobro obratite pažnju na ove korake.
Period slava i slavlja u Srbiji je počeo, a u ovo doba godine poznato je da je glavna zvezda trpeze sarma. Ovom jelu niko ne može odoleti, posebno ako se dobro spremi.
Ako do sada niste pokušavali sami da pripremite popularno jelo, već uživali u maminim i bakinim kulinarskim umećima, ne časite časa već prionite na posao. Sarma se veoma jednostavno sprema, a ona spada u jela koja ceo proces kuvanja "odradi sama". Na vama je da pripremite ono osnovno a to je meso, pirinač i listove kupusa. Naravno, začini su neizostavni.
Ako ste pripremili sastojke, vreme je da pređete na sledeći korak. To je uvijanje sarme. Birajte veće listove, i isetice nožem uzduž debeli koren, tj žilu.
Stavite list na dlan, pa preko lista stavite kašiku uprženog mesa sa pirinčem i začinima. Prvo list savijete sa strane kako biste preklopili meso, a onda rolate od kraja dlana ka prstima. Vrhove lista koji vire, spakujete u "džep" i dobijete lepu i okruglu sarmicu. To učinite sa svim sastojcima i poređajte u krug u dubok lonac.Između stavite suvo meso i slaninu, a kada naređate sve sarmice, prekrijte ih preostalim listovima kupusa, nalite vodom i ostavite da se krča nekoliko sati.
(Kurir.rs/M.J)
BONUS VIDEO:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija