Zapečena boranija sa jajima i pavlakom: Ručak koji ćete u slast pojesti
Sočno, slasno i bogato povrćem, sa ovim jelom nema greške.
Ukoliko nemate ideje šta da pripremite za porodični ručak, tradicionalna jela su uvek dobro rešenje. Iako mališani nisu mnogo oduševljeni boranijom, ako je pripremite na ovakav način sigurno će je i oni zavoleti. Sočno, kremasto jelo sa povrćem nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Donosimo vam recept za boraniju sa jajima i pavlakom zapečenom u rerni.
Sastojci:
- 1/2 kg boranije po izboru
- 2 manja krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice ml. paprike
- ulje
- začin, so
- 200 gr kisele pavlake
- 2-3 jaja
- 1 paradajz na kockice
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju. Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati, crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz. Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u đuveč. Po želji može po vrhu rendan kačkavalj. Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni.
(Kurir.rs/SrbijaDanas/M.J)
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina