Slavska trpeza na kojoj će vam i svekrva zavideti: Evo kako da od jedne smese napravite 4 različite vrste sitnih kolača
Kako ne biste mnogo razmišljale kako da obradujete svoje goste, dajemo vam jedan praktičan recept.
Period slava iziskuje dodatni posao za domaćice oko pripremanje trpeze. Svaka želi da ima što više ukusne i raznolike hrane i kolača. Čini se da nema ukusnijih slatkiša od slavskih kolača i to će reći svako ko je bio gost. Kako ne biste mnogo razmišljale kako da obradujete svoje goste, dajemo vam jedan praktičan recept. Naime, evo kako da od jedne smese napravite čak četiri vrste različitih kolačića.
Sastojci za osnovnu masu:
- 500 grama margarina
- 300 grama prah šećera
- 800 - 900 grama mlevenog keksa (posni keks)
- 200 grama bele čokolade (za post posna ili može i crna posna)
- 150 ml soka od pomorandže
Dodaci:
- 3 kašike maka
- 3 kašike kokosa
- manja šolja višanja
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika ruma
- 100 - 150 grama eurokrema
- 100- 150 grama pečenih lešnika
- ukupno šolja suvog voća po izboru (suve kajsije, smokve, šljive, brusnice, grožđe)
Priprema:
U posudu stavimo margarin, šećer u prahu i sve dobro promešajte mikserom. Zatim u to dodajte istopljenu čokoladu i u kremastu masu dodajte mleveni keks kao i sok od pomorandže. Tako dobijate osnovnu masu. Podelite je na 4 dela i dodajte joj po želji ostale sastojke kao što su kako i kosok ili mak i rum... Kombinujte po želji dodatne sastojke iz recepta kako biste dobili sočne kolače. Igrajte se oblicima, neke možete praviti kao bombice, druge kao štanglice...
(Kurir.rs/M.J)
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina