Voćni kolač sa piškotama Jovane Pajić: Potrebna su vam samo 4 sastojka i idealan je za vrele dane
Pevačica Jovana Pajić, koja je nedavno napravila uspešan povratak na scenu pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“, pokazala je da i van bine zna da ostavi utisak. Ovog puta, ukusima iz kuhinje. Kao majka dve devojčice i žena prepoznatljivog stila,kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić je desert kojem se veruje, već na prvi pogled.
Zanimljivo je da poslastica, uprkos slatkoći i bogatom ukusu, ne ostavlja utisak "teške bombe", što je čini odličnim izborom i za one koji paze na liniju. Sama Jovana, koja neguje prirodan izgled i vitku liniju bez drastičnih dijeta, poručuje da je ključ u balansu, kako u životu, tako i u kuhinji.
U galeriji pogledajte fotografije Jovane Pajić:
Kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić ovih dana često se može videti i na društvenim mrežama, s razlogom – rashlađuje, a slatkiši prijaju i po vrućini. Njen kolač pravi se bez pečenja, a za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka: piškote, voće, kisela i slatka pavlaka. Sve se slaže u slojevima, a rezultat je osvežavajući i lagan desert, idealan za letnje dane ili ekonomičnu poslasticu nakon porodičnog ručka.
I baš zato je kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić postao mali viralni fenomen među domaćicama. Lagan za pripremu, a bogat za čula, ova poslastica je jedna od onih koje ćete sigurno rado pripremati.
Sastojci:
- 2 dupla pakovanja piškota
- 1 kg svežeg voća po izboru
- kantica kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda ili zaslađivača po ukusu
- 200 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
U činiji sjedinite kiselu pavlaku i med ili zaslađivač po ukusu. Ako želite bogatiji ukus, dodajte ekstrakt vanile i sve dobro promešajte. Posebno, u drugoj činiji umutite čvrsto slatku pavlaku. Operite, dobro ocedite i iseckajte voće na sitne komade. Ako koristite maline ili drugo sitno i mekano voće, ostavite ga u celosti.
Pripremite odgovarajuću posudu ili kalup, piškote kratko umočite u mleko i poređajte prvi red piškota na dno posude. Premažite ravnomerno slojem umućene kisele pavlake i dodajte trećinu voća. Preko premažite sloj umućene slatke pavlake. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, a kao završni sloj koristite slatku pavlaku. Dekorišite po izboru. Pokrijte kolač folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata, idealno preko noći, da se ukusi što bolje prožmu.
Kolač sa piškotama i voćem po receptu Jovane Pajić je idealna poslastica za tople dane, a ako želite da ovom praktičnom desertu udahnete dodatnu svežinu, dodajte rendanu koru limuna ili limete u umućenu slatku pavlaku. Još jedan trik koji čini razliku, umesto mleka, piškote možete umakati u ceđeni sok od narandže ili blagu kafu.
(Kurir.rs/Hello)
Bonus video: Recept za sendvič kolač sa kokos filom