Kad probate rupičaste uštipke, druge nećete više praviti: Nema čekanja i mešanja testa, a potrebna su samo 4 sastojka
Uštipci su decenijama unazad jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
Ukoliko i vaši mališani vole uštipke uštedite sebi vreme i novac i napravite ovu veoma jednostavnu varijantu, koja je sa sve mešenjem testa gotova za manje od deset minuta.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 700 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- ulje za prženje
Priprema:
Od svih sastojaka (osim ulja) umestiti mekano testo. Zatim ga rastanjiti na pobrašnjenoj površini i iseckati na kockice. U šerpu staviti ulje, zagrejati i spuštati jedan po jedan uštipak. Peći po nekoliko minuta s obe strane i stavljati na ubrus da se ocedi od viška ulja. Služiti toplo uz sir, džem, a toliko su ukusni da se mogu jesti i sami.
(Kurir.rs/Glossy)
Bonus video: Recept za leskovačke uštipke