7 razloga zašto muževe treba da izbacite iz porođajne sale
Foto: Rojters

Jedna briga više

7 razloga zašto muževe treba da izbacite iz porođajne sale

Život -
Neki muškarci jednostavno ne mogu da podnesu da gledaju krv, a da ne pričamo o vikanju i stenjanju

Iako budući očevi sve češće prisustvuju porođaju, u novije vreme stručnjaci smatraju da to baš nije preporučljivo. Zašto? Morate da pazite i na njega i na tok porođaja

1. Šta ako padnu u nesvest?Ako se ovo i dogodi, to uopšte nije sramota. Neki muškarci jednostavno ne mogu da podnesu da gledaju krv, a da ne pričamo o vikanju i stenjanju. Porođaj je dovoljno stresan i bez rizikovanja da on padne i polomi glavu.

2. Može početi da vam smeta njegovo blebetanjeMožda želite da on bude pored vas, da vas drži za ruku i smiruje. Ali, kada, i sam uspaničen, počne da vas “umiruje”, njegovo blebetanje može početi da vam smeta i da vas nervira, a vi morate da slušate uputstva babice.

3. Mislite na vaš budući seksualni životSlike sa porođaja mogu zauvek uništiti vaš seksualni život. Da li želite da rizikujete i proveravate da li vaš suprug spada u one muškarce koji posle prisustvovanja porođaju više nikad ne mogu da vas pogledaju dole?

4. Šta ako se ukakiteŠta ako se ukakite? Vodite računa da on to ipak ne vidi. Kako biste se osećali kasnije kada bi vam prišao u postelji?

5. Možete se desiti da mu polomite rukuOzbiljno. Može se desiti da mu polomite ruku od stezanja.

6. Šta ako ga nokautitate?Ako vam se suviše približi i počne snažno da vas bodri kao da je na utakmici? Događalo se da porodilja u tom trenutku tako snažno udari partnera, dok se on naginje prema vama i stomaku, kao da iz njega želi da istera “osmog putnika”. Imajte na umu da se prilikom porođaja od vas očekuje da slušate uputstva babice i lekara, i da budete koncentrisani na njihove savete. Da li bi vas partner ometao u tome?

7. A da počne da vas slika ili snima?Zamislite da u celoj toj gužvi izvadi aparat ili kameru i počne da vas slika, pravi film? Kako biste se osećali?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track