HRANA KOJA ČINI ČUDA: 10 namirnica koje skidaju kilograme!

Samo morate pojesti manje kalorija

HRANA KOJA ČINI ČUDA: 10 namirnica koje skidaju kilograme!

Život -
Grožđe je idealna zamena za desert, koja se može čak i zasladiti

Skidanje kilograma je stvar matematike. Samo morate pojesti malo manje kalorija od onih koje potrošite. U nastavku vam donosimo "prijateljske" namirnice kada je u pitanju gubitak kilograma, a do kojih se došlo nakon opsežnih istraživanja njihovog uticaja na organizam

1. GrožđeIzvrsna voćka koja vam može poslužiti kao zamena za slatkiše. Možete je čak i zalediti čime će dobiti posebnu teksturu i biti idealna zamena za desert.

2. Mleko bez masnoćeTo je jedna od najzdravijih dnevnih namirnica. Ima malo masnoće, a dosta proteina, kalcijuma, fosfora i vitamina B.

3. Nemasni sir Zdrava i osvežavajuća namirnica koja vam neće doneti dodatne kalorije ali će vas zasititi.

4. Zamenite mesoDanas se na tržištu može naći mnogo namirnica koje zamenjuju meso i kalorije koje nužno nosi. Iskoristite to.

5. BananeVoće koje ima malo kalorija i holesterola, a svi ih vole. Pune su vitamina B6 i C. Pomešajte je sa žitaricama ili jogurtom i uživajte.

6. ŽitaricePojedite žitarice za doručak i držaće vas sve do vremena ručka. Tako nećete nakupiti dodatne kalorije u čestim momentima iskušenja kada imate potrebu da samo malo nešto "gricnete".

7. JabukeJabuke su najukusnija i najzdravija užina. Zasitiće vas i dati vam dodatne vitamine i podstaći probavu.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

8. LubenicaNiskokalorična i puna vitamina. Pravo osveženje u letnim danima koje će se pobrinuti za vaš organizam.

9. Brokule Ne može se ništa loše reći za ovu namirnicu. Ona sadrži 135 odsto vaše dnevne potrebe za vitaminom C, ali i vitamine A, E, B6...

Foto: Vikipedija
Foto: Vikipedija

10. SočivoTo nije samo hrana za vegetarijance već je izuzetno zdrava i ukusna namirnica puna proteina. Probajte je u kombinaciji s mesom. Oduševiće vas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track