5 VEŽBI IZ KREVETA: Za samo 3 minuta bićete raspoloženi celi dan!

DO-IN gimnastika

5 VEŽBI IZ KREVETA: Za samo 3 minuta bićete raspoloženi celi dan!

Život -
Potrebno je samo 3 minuta da dovedete sebe u aktivno stanje i obezbedite dobro raspoloženje za celi dan

Tibetu postoji neverovatan kompleks jutarnje gimnastike DO-IN, koji se radi bez izlaska iz kreveta i traje samo 3 minute. Tajna ovog kompleksa je opisana u knjizi "Tajne drevnog Tibeta" autora Sofije Sturčak, specijaliste u oblasti tradicionalne istočne medicine.

Ovaj kompleks, koji je promenio život mnogih ljudi, pomoći će i nama. Potrebno je samo 3 minuta da dovedete sebe u aktivno stanje i obezbedite dobro raspoloženje za celi dan. Kompletna gimnastika DO-IN uključuje 25 vežbi, ali u našem životnom ritmu, 25 vežbi zvuči predugo.

Zato preporučuju minikompleks koji se sastoji 5 osnovnih vežbi. Ovim vežbama je sasvim dovoljno obezbediti dobro celodnevno raspoloženje. Ove vežbe je poželjno raditi posle buđenja, u krevetu. Takođe ih možete raditi u bilo kom trenutku, kada budete imali potrebe za time.

Vežba 1.Temeljno istrljajte uši palcem i kažiprstom, a zatim dlanovima. Ukupno 10-20 trljanja prstima i 10-20 trljanja dlanovima. Vežba 2.Mazite glavu otvorenim dlanom desne i leve ruke, počev od čela ka potiljku, 10-15 puta.Vežba 3.Uradite pokret "umivanje lica otvorenim dlanovima". Pomerajte ruke gore-dole, obuhvatajući obraze i slepoočnice, 15-20 puta.

Vežba 4.Sedite, skrstite prste i stavite ih na potiljak. Pokušajte da izbacite glavu unazad, savlađujući otpor ruku. Radite tako 15-20 puta u srednjem tempu. Vežba 5.Sedeći, blago se nagnite napred, i ispupčenjima oba dlana trljajte lumbalni deo leđa pokretima gore-dole. Desnu i levu ruku pomerajte u suprotnim pravcima. Počnite od kičme kretanjem ka bočnim površinama. Uradite 20-30 pokreta sa blagim pritiskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track