ŠTITI OD SRČANIH BOLESTI, MOŽDANOG I ALCHAJMERA! Jedite samo 120 g ove ribe i telo će vam biti ZAHVALNO!
Foto: Profimedia

uvrstite u svoj jelovnik

ŠTITI OD SRČANIH BOLESTI, MOŽDANOG I ALCHAJMERA! Jedite samo 120 g ove ribe i telo će vam biti ZAHVALNO!

Život -

Zdrava prehrana podrazumeva da se svake nedelje na vašem jelovniku barem jedan dan nađe riba. Stručnjaci preporučuju da nedeljno pojedemo približno 300 grama ribe, ali retki se prdržavaju ovih preporuka. Ako već retko jedete ribu, pobrinite se da jedete onu koja ima najbolji učinak na vaše zdravlje!

Riba bogata omega-3 masnim kiselinama Omega-3 masne kiseline imaju višestruko dobar učinak na vaše srce, a pronalazimo ih u masnijoj ribi, čije meso obiluje ovim zdravim masnoćama. Svega nekoliko porcija od 120 g ove ribe nedeljno može smanjiti rizik od srčanih bolesti za 36 odsto. Takođe, omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od moždanog udara i Alchamera.

foto: Profimedia

Takozvana bela riba sadrži manje kalorija od masnih vrsta ribe, a istovremeno je puna proteina. Na primer, ribe s niskim udelom masti kao što su bakalar, brancin ili oslić sadrže manje od 120 kalorija u porciji veličine 90 grama i pritom vam daju mnogo proteina.

Ukoliko niste ljubitelj ribe, a želite svoju prehranu obogatiti s višemorskih plodova, brancin je odlična polazna tačka. Njihovo meso blagog je ukusa i mirisa i odlično im pristaju različite vrste marinada.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ordinacija/vecernji/foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track