Napunite baterije

Serija vežbi j o g e fitnes instruktora Milana Lazovića

Napunite baterije

Život -
Bolovi su opomena da vašem telu treba kretanje. Jednostavnim vežbama joge povećajte snagu organizma

Danima ste umorni, bez energije? Bole vas ruke, noge, kičma...? Telo vam postaje teško kao da je od olova. Ti bolovi mogu da budu upozorenje da vašem telu treba kretanje. Jednostavnim vežbama joge povećajte snagu vašeg organizma.Fitnes instruktor Milan Lazović ističe za Dr Kurir da je buđenje energije i vitalnosti u telu najbolja investicija u svoje zdravlje!- Vežbama možemo da obnovimo energiju. Joga je tehnika koja najveći značaj pridaje disanju. Zahvaljujući vazduhu koji udišemo i hrani koju jedemo svom telu pomažemo da se izgradi, a mišićima da dobiju snagu. Prvi znak gubitka energije je umor - kaže LazovićPrema njegovim rečima, jogom može da se poveća pokretljivost i to zahvaljujući istezanju.- Vežbama u ovom broju Dr Kurira možete da ojačate ruke, povećate osećaj za ravnotežu, ali i da otvorite disajne puteve. Osim toga, ovim vežbama ćete smanjiti ukočenost u vratu, ramenima i kolenima... Smiriće vas i uskladiti vam um sa telom - otkriva fitnes instruktor.Lazović podseća da u poslednjih sedam brojeva Dr Kurira su vežbe joge ekstrim, kojima možete da zaustavite vreme i da život učinite lakšim i lepšim.

A Dinamično istezanje

Kod ovog istezanja bitno je da pomerate noge svakih pet sekundi. Vežbu radite minut i duže ako vam prija, odnosno do trenutka dok ne osetite blagu bol.

B Žaba

Namestite telo u položaj kao na slici. Tako ostanite 30 sekundi, a potom se nakratko opustite u nekoj od ranije pokazanih vežbi opuštanja.

C Golub istezanje

Ovo je još jedna vežba istezanja. Telo namestite u pozu kao na slici i ostanite u njoj desetak sekundi, a zatim zamenite noge.

D Istezanje zadnje lože

Ovom vežbom ćete istegnuti zadnji deo tela. U ovom položaju ostanite sve dok vam to prija i vodite računa da pravilno dišete. Ukoliko ne možete da dohvatite rukama noge, ne očajavajte, jer to će te uspeti kada vam mišići vremenom postanu elastičniji.

E Istezanje donjeg dela leđa

Za ovaj pokret neophodna je veća elastičnost. Ne silite mišiće, ali budite uporni. Savijajte se samo onoliko koliko vam telo to dozvoljava.

F Fetus poza

Fetus poza je vežba za opuštanje, koju bi bilo dobro da radite posle svake malo napornije vežbe. U ovom položaju ostanite jedan minut.

G Opuštajuća poza

Fokusirajte se isključivo na disanje. Vazduh udišite oko pet sekundi, zadržite dah oko dve sekunde, a izdah bi trebalo da traje od sedam do osam sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track