Počeo je Vaskršnji post, a ljudi koji ne poste na vodi, već na ulju često će jesti ribu.

"Sardine iz konzerve su jedna od mojih omiljenih namirnica. Prepune su važnih proteina, ali njihova dodatna prednost je činjenica da ne moraju da se obrađuju ili kuvaju, već se mogu jesti čim ih kupimo", rekla je nutricinonistkinja Džes Kording.

Sardine, naravno, možete podgrejati ili ubaciti u kuvano jelo ako želite, ali ih možete jesti i oceđene od ulja.

profimedia0169194724.jpg
Profimedia 
foto: profimedia

"Osim proteina, imaju vitamin D i antiupalne omega-3 masne kiseline. Sadrže naročito DHA kiselinu, koje nema u biljnim izvorina hrane, a koja pomaže oporavljanju ćelija nervnog sistema i podržava kognitivne funkcije", rekla je ona.

"Imaju manje žive od drugih vrsta ribe, i jedan su od izvora namirnica iz mora koji nije ugrožen, zbog čega su dobre i za okolinu. Omiljene su mi sardine u maslinovom ulju bez kostiju, ali možete jesti i one koje imaju kosti", rekla je Kordingova.

profimedia0170029170.jpg
Profimedia 
foto: profimedia

kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija AMERIKANAC KAO PRAVI SRBIN! Usred pandemije preselio se kod nas! Sluša Cecu, a kafu i Srpkinje OBOŽAVA (KURIR TELEVIZIJA)