02:16

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MAJČINOJ DUŠICI

KURIR TELEVIZIJA

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MAJČINOJ DUŠICI: Aromaterapeutkinja upozorava na ŠEST stvari kod pripreme ovog čaja

Život -

Majčina dušica važi za prvaka narodne medicine, a raznolikost u nazivima, tamjanika, timijan, divlji bosiljak, bukovica, najbolje potvrđuju opseg upotrebe u narodu.

Ova biljka raste na suvim i sunčanim mestima, na livadama, pašnjacima, čak i kamenju, često u većim grupama. Aromatičnog mirisa i ukusa, majčina dušica je našla primenu ne samo u narodnoj medicini, već i u kulinarstvu.

Milka Raičević, licencirana dijetetičarka, nutricionistkinja i aromaterapeutkinja za Kurir televiziju kaže da se treba okrenuti prirodi koja se regeneriše, a tako utiče i na naše zdravlje.

"Majčina dušica lepo zvuči. Svima nama sad u ovom periodu treba, kao što nam treba hrana. Potrebna nam je regeneracija majčinom dušicom, pre svega zbog alergena, kijavice, kašljanja, problema sa grlom, za šta je majčina dušica idealna. U svakom sirupu protiv kašlja se nalazi ova biljka", kaže Raičević.

Ona naglašava da je travka pre svega namenjena zdravim osobama.

"Ovaj čaj ne bi trebalo da piju trudnice i dojilje, zbog sastava koji u sebi sadrži. Treba slušati organizam, jer i terapija čajevima može da stvori dijareju ili alergije", navodi naša sagovornica.

Ona upozorava da treba čitati etiketu, naučiti kako se kuva, konzumirati mlak čaj, ne vreo i nikako ga podgrejava.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:50

40 DANA SE BORILA SA KORONOM, PA OTKRILA! Ovo voće je SPAS za ceo organizam (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track