MUŠKARCI, DOKTOR VAS UPOZORAVA NA 5 NAJGORIH NAVIKA ZA "VRŠNJAKA": Mogu dovesti do disfunkcije i smanjivanja vašeg polnog organa!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

MUŠKARCI, DOKTOR VAS UPOZORAVA NA 5 NAJGORIH NAVIKA ZA "VRŠNJAKA": Mogu dovesti do disfunkcije i smanjivanja vašeg polnog organa!

Život -

Često se priča o ženskoj higijeni i nezi ženskog reproduktivnog sistema, ipak tema muškog zdravlje ume da ostane zapostavljena, a Svetska zdravstvena organizacija upozorava da navike ljudi mnogu značajno da utiču na zdravlje polnog organa.

penis
foto: Profimedia

Jedan doktor odlučio je da otkrije neke od najčešćih navika koje su loše za vašeg "vršnjaka" i zašto bi trebalo da ih izbegavate.

Ovo su pet najgorih navika:

  • Pušenje
  • Alkohol
  • Stres
  • Nedostatak sna
  • Prekomerna težina

Opšte je poznato da pušenje povećava rizik od raka, srčanih bolesti i drugih smrtonosnih stanja. Međutim, stručnjaci su i ranije upozoravali da pušenje može da smanji veličinu vaše muškosti i poveća rizik od erektilne disfunkcije. Određeni toksini u cigareti oštećuju krvne sudove u penisu. Nažalost, to može da znači da ćete se, bez obzira na to koliko ste uzbuđeni, boriti da postignete erekciju. Stručnjaci sa Medicinskog univerziteta u Bostonu analizirali su polne organe u erekciji 200 muškaraca i otkrili da su pušači znatno niži od onih koji ne konzumiraju cigarete.

cigarete, pušenje
foto: Profimedia

Alkohol je takođe štetan po zdravlje polnog organa. Jedan od glavnih zdravstvenih problema vezanih za piće jeste uticaj na vaš seksualni nagon i plodnost.

- Čak 40 odsto muške neplodnosti nastalo je samo zbog unosa alkohola - rekla je dr Sara Bruer i ističe da je previše alkohola povezano sa problemima poput erektilne disfunkcije, skupljenih testisam, manjeg penisa i gubitka stidnih dlačica.

- Prestanak konzumacije alkohola može da poboljša broj spermatozoida i poveća i muški i ženski seksualni nagon u roku od tri meseca - rekla je.

žena, alkohol, rakija, piće
foto: Profimedia

Stručnjak za seksualno zdravlje, Keri Midlton, ranije je rekla da treba da pokušate da uklonite stres. Višak adrenalina se oslobađa u krvotok kada ste u stanju brige, što dovodi do sužavanja krvnih sudova.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track