OD OVOG SRPSKOG JELA SKAČE PRITISAK I SLABI SRCE: Doktor ŠOKIRAO IZJAVOM i objasnio šta izaziva takve posledice
Foto: Printscreen YT

PRAVILNA ISHRANA

OD OVOG SRPSKOG JELA SKAČE PRITISAK I SLABI SRCE: Doktor ŠOKIRAO IZJAVOM i objasnio šta izaziva takve posledice

Život -

Doktor Andrej Bobrovski, ruski nutricionista i doktor medicinskih nauka, često daje savete koji se tiču pravilne ishrane kao i koje namirnice nam mogu naškoditi.

Jedno od nezaobilaznih jela na gotovo svakoj trpezi jeste čorbica od mesa. Doktor Bobrovski otkrio je da upravo čorbica od bilo kojeg mesa može biti štetna po zdravlje ukoliko se pravilno ne konzumira.

Riblja čorba, čorba
foto: Shutterstock

- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti - rekao je dr Bobrovski i objasnio je da misli na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar.

On je otkrio i u čemu se zapravo krije tajna jednog od najpopularnijih jela, te istakao da redovno konzumiranje čorbice sa mesom neprimetno šteti srcu.

Srce, Kardiolog
foto: Profimedia

Prema mišljenju mnogih lekara, zasićene masne kiseline imaju negativan uticaj na zdravlje, te da se posledice mogu javiti u kasnijem životnom dobu budući da se na primer ateroskleroza razvija godinama, a da se pritom ne oseća.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:30

KARDIOLOG IZNEO ZAPANJUJUĆE PODATKE: Sve više TRIDESETOGODIŠNJAKA dobija INFARK, prosto zapanjujuće, ali je među nama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track