LASERSKI TRETMANI U ESTETSKOJ HIRURGIJI: Piling lica, uklanjanje ožiljaka od akni pa sve do filera za intimnu regiju
Foto: Shutterstock

napredak

LASERSKI TRETMANI U ESTETSKOJ HIRURGIJI: Piling lica, uklanjanje ožiljaka od akni pa sve do filera za intimnu regiju

Život -

Ovo su neki od laserskih tretmana koji se mogu uraditi u našoj zemlji, a dame sve češće rade neke od ovih zahvata.

Koža, Vrat, Laser, Dermatolog
foto: Shutterstock

Laserski 4D lifting

Laserski lifting lica, ili Fotona 4D lifting, je tretman kojim postižemo maksimalni efekat podmlađivanja – rejuvenaciju na dubokim, srednjim i površinskim nivoima kože odnosno 4D lifting lica.

Efekat Fotona 4D laserskog tretmana je višeslojan, on stimuliše produkciju i remodelaciju kolagena na svim nivoima, uz stvaranje novog kolagena i remodelaciju starog, dovodi do podizanja kontura lica i učvršćivanja tonusa kože. Povećanjem volumena tkiva laserom smanjuje se vidljivost bora, a laserskim pilingom ujednačava se površina kože, uz vraćanje sjaja i jedrine. 4D laserski lifting lica zateže kožu, smanjuje vidljivosti bora, koži lica i vrata daje svežinu i jedrinu, ujednačuje ten i uklanjanja manje nepravilnosti kože, uz podizanje kontura donjeg dela lica. Koža reepitelizuje, postaje elastičnija i mekša na dodir, a poboljšava se i celokupna hidriranost i tonus.

Ovaj tretman se može kombinovati sa PRP terapijom i biorevitalizacijom kao i mezoterapijskim koktelima.

Laserski piling lica

Laserski piling je jedan od laserskih modaliteta koji trenutno kožu čini lepšom, umanjuje pore, bore postaju pliće i manje izražene. Zasniva se na vrlo preciznom, mikroskopskom skidanju površinskih slojeva kože, čime se skidaju i površinske nepravilnosti, a koža postaje lepša, baršunastija a ten osvežen i prosvetljen. Laserski piling je tretman izbora kada želite brzo da zablistate – lepša koža, umanjene pore, pliće bore. Osim skidanja starih slojeva kože čime se uklanjaju nepravilnosti, mrlje i pliće bore, uz smanjenje pora – u stvaranju novog kolagena, čime se dobija sjajna i zategnuta nova koža. Mogu se tretirati lice, vrat i dekolte, kao i šake.

Laserski tretman gornjih i donjih kapaka

Laser se primenjuje kod zatezanja kože gornjih i donjih kapaka, ovaj tretman se može raditi u sklopu 4D liftinga lica ili odvojeno samo tretman kapaka, gornjih ili donjih ili i gornjih i donjih kapaka.

Laserski tretman ožiljaka

Laserska terapija se upotrebljava i za tretman ožiljaka, tokom ove terapije uklanja se samo tkivo ožiljka, uz istovremeno stvaranje novog kolagena, pa se deluje na izgled i veličinu ožiljka – od crvenog, debelog, uzdignutog ožiljka nastaje tanji, beličastiji, u nivou kože.

Akne
foto: Shutterstock

Uklanjanje ožiljaka od akni

Jedan od tretmana za lečenje ožiljaka od akni je i najsavremeniji laserski tretman.

Laserski tretman za rast kose

Najnoviji terapijski modalitet za rast kose je i laserski tretman za rast kose. Laserski tretman za rast kose je minimalno invazivna procedura kojom se na prirodan način stimuliše rast dlake. Ciljanim i kontrolisanim delovanjem laserske energije na kosmati deo glave aktivira se niz složenih međućelijskih reakcija koji povećava prokrvljenost regije, smanjuje upalnu reakciju i ubrzava metaboličke procese u koži, što kao rezultat ima smanjeno opadanje kose i rast nove dlake. Za postizanje maskimalnog efekta nakon detaljnog pregleda i dijagnostike pacijentu predlaženo paket tretmana za stimulaciju rasta kose kao što su PRP terapija i mezoterapija.

Lasersko uklanjanje kapilara

Laserska terapija kapilara predstavlja najsavremeniju i neinvazivnu metodu za uklanjanje kapilara. Hemoglobin koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima upija svetlosni zrak lasera, njegova energija se pretvara u toplotnu i dovodi do koagulacije krvi i zatvaranja zidova neželjenih krvnih sudova. Takvi krvni sudovi više ne provode krv, ona se preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože.

Laserski tretman za uklanjanje strija

Uklanjanje strija laserom je najsavremenija i najefikasnija terapija strija, jer deluje na duboke slojeve kože, uklanja staro vezivno tkivo, stimuliše stvaranje kolagena, elastina i melanina, što dovodi do smanjenja dubine strija, izmene boje i smanjenja vidljivosti ili njihovog kompletnog uklanjanja. Mogu se sprovesti sve procedure za umanjenje vidljivosti strija kao što su PRP, mezoterapija i po potrebi operativno lečenje.

Lečenje gljivica na noktima

Tretman laserom je jedna od terapijskih opcija u lečenju gljivičnih infekcija noktiju.

Uklanjanje promena na koži

Benigne promene se mogu tretirati laserom. Kada za to postoji potreba i medicinska indikacija promene na koži se uklanjaju hirurškim putem uz poštovanje onkoloških principa i patohistološku verifikaciju.

Uklanjanje hiperpigmentacija

Laserski tretman je jedan od najučinkovitijih tretaman za uklanjenje hiperpigmentacija.

Vagina
foto: Profimedia

Fileri za intimnu regiju

Uz kompletnu hirurgiju intimne regije naš tim nunti i neinvazivne nehirurške procedure za rejuvenaciju intimene regije.

Intimna regija kod žena se tokom godina menja. Starenje, menjanje hormonskog statusa, trudnoće i porođaji, perimenopauza, menopauza, hronična oboljenja – sve to dovodi do smanjene hidracije kože i sluznice, gubi se potkožno masno tkivo i menja izgled spoljnjih genitalija.

Fileri svojim sastavom hidrogela sa hijaluronskom kiselinom usporavaju ovaj proces i vraćaju vreme, preoblikovanjem intimne regije i vraćanjem ranijeg izgleda vagini i velikim usnama.

Fileri se mogu primeniti za suvoću vagine, lihen sklerozu, problem sa ožiljkom od epiziotomije, te onima koji hoće da povećaju i osveže male i velike usne, povrate jedrinu i svežinu, G tačku i klitoris, u cilju većeg uživanja u intimnim odnosima. Mogu se tretirati velike i male usne, perineum, vagina, G tačka i klitoris. Uz hijaluronske filere primenjujemo i PRP terapiju kao i mezoterapijske koktele i biorevitalizaciju kao i laserske tretmane.

vagina, gaćice
foto: Profimedia

PRP intimne regije

PRP je bioregenerativna metoda ubrizgavanja sopstvene plazme obogaćene trombocitima u predeo intimne regije – vagine i velikih usana.

Trombociti sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju tkiva. Prilikom ubrizgavanja, trombocitni faktori rasta potpomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, kao i obnavljanje i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i eliminišu znakove starenja. PReporučuje se svim ženama sa problemom suvoće vagine i/ili spoljnjih genitalija, osećajem široke vagine, nevoljnim oticanjem urina, spuštanjem prednjeg zida vagine, kao i onima koje imaju problem bolnih odnosa.

Ukoliko se želi produženi efekat, postoje sistemi sa dodatkom hijaluronske kiseline – pomoću njih može se postići dodatni volumen i povećati efekat kako osećaja suženja i elastičnosti vagine, tako i uživanja u intimnom odnosu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja