ŠTA URADITI KADA JE PRAZNA BATERIJA DALJINSKOG KLJUČA, A VOZILO NEMA FIZIČKU BRAVU? Ne brinite, postoji LAKO I JEFTINO rešenje!
Foto: Shutterstock

OVO JE KORISTAN TRIK

ŠTA URADITI KADA JE PRAZNA BATERIJA DALJINSKOG KLJUČA, A VOZILO NEMA FIZIČKU BRAVU? Ne brinite, postoji LAKO I JEFTINO rešenje!

Auto -

Danas sve više automobila umesto klasičnog ključa ima daljinski ključ za otključavanje vrata. Ova opcija je u većini slučajeva odlična, međutim šta raditi kada se baterija na daljisnkom ključu isprazni? Mnogi pomisle da je to situacija iz koje nema lakog i jeftinog izlaza, ali to nije tačno.

Automobil se uprkost tim preprekama može otključati i upaliti jer su proizvođači automobila u daljinski ključ ugradili i ključ za hitne slučajeve. I moderni automobili, iako se u prvi mah ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je sakrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način, prenosi Danas.

ključ od kola, ključ
foto: Shutterstock

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje, dugme za paljenje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže dugmetu i automobil će se upaliti.

Različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog ključa, zbog čega ćete morati da konsultujete uputstvo proizvođača, da bi saznali sve pojedinosti vašeg daljinskog ključa, piše Auto Klub.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Bonus video:

00:37

Policija je na auto-putu Miloš Veliki, u automobilu pronašla oko kilogram kokaina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track