IMALA 317 KG, A SAD JE USLEDILA ŠOK TRANSFORMACIJA: Svi mislili da će umreti od MORBIDNE GOJAZNOSTI, a ona dokazala suprotno
Foto: Printscreen YouTube

ovo je njena velika pobeda

IMALA 317 KG, A SAD JE USLEDILA ŠOK TRANSFORMACIJA: Svi mislili da će umreti od MORBIDNE GOJAZNOSTI, a ona dokazala suprotno

Život -

Zvezda TLC emisije “1000-Lb Sistes” Tami Slejton objavila je juče na Instagramu selfi koji je otkrio njenu neverovatnu transformaciju. Imala je 317 kilograma. Smršala je 136 kilograma. A njena objava na društvenoj mreži izazvala je veoma pozitivne komentare.

U poslednjoj epizodi pomenute emisije ona je otišla u centar za rehablitaciju kako bi dostigla željenu kilažu, neophodnu da bi se podvrgla barijatrijskoj operaciji.

Barijatriska operacija preporučuje se osobama koje imaju BMI indeks preko 35 (žene) odnosno 40 (muškarci), što se smatra gojaznošću trećeg stepena. Savetuje se i manje gojaznim osobama, sa BMI 30 i većim, kada gojaznost značajno doprinosi rizicima od komplikacija određenih kardiovaskularnih i endokrinoloških bolesti. Ova vrsta hiruškog zahvata je potencijalno rešenje i za oosbe koji zbog gojaznosti imaju zdravstvene probleme sa zglobovima na nogama, upalu žučne kese, masnu jetru, smanjenu plodnost, aterosklerozu, probleme sa kičmom, poremećaje disanja u snu i psihološke probleme.

Nakon operacije može se izgubiti dva do sedam kilograma mesečno. Tami se operaciji podvrgla 2022. godine.

Posle ovog hiruškog zahvata smanjuje se pritisak na zglobove i stopala, olakšava se disanje, kao i kretanje, stabilizuju se metaboličke funkcije, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, poboljšava se stanje hroničnih bolesti kao što su dijabetes i hipertenzija.

Barijatrijska operacija jeste postavljanje specijalne gastrične trake oko želuca kojom se ovaj organ deli na dva dela pa hrana dospeva u u manji deo i dolazi brže do osećaja sitosti.

Tami Slejton poručila je da joj više nije potrebna podrška kiseonikom, kao i da hoda bez pomagala, piše The Sun.

"Izgledaš neverovatno, tako sam ponosna. Verujem da nije bilo lako. Ali ti si to uradila", poručila je Vanesa Kros koja je takođe učestvovala u TLC emisiji dok ostali pišu na Instagramu: "Predivno, najbokje tek dolazi", "Spasila si sebi život, morala si da doneseš mnoog hrabrih izbora, i ja sam imao istu operaciju".

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:49

NIJE HTEO DA PRIČA O MILJANI KULIĆ, ALI JE ŠOKIRAO OVIM! Dejan Milićević za Kurir TV: Operacija želuca je POTPUNO BEZBEDNA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track