IMA 10 MESECI I DLAKAV JE KAO MUŠKARAC SA DUBOKIM GLASOM: Šokirana majka otkrila da je njena beba već u PUBERTETU, uzrok je JEZIV
Foto: Printscreen TikTok

tumor je uspešno uklonjen

IMA 10 MESECI I DLAKAV JE KAO MUŠKARAC SA DUBOKIM GLASOM: Šokirana majka otkrila da je njena beba već u PUBERTETU, uzrok je JEZIV

Život -

Jedna mama je na Tik Toku podelila neverovatno putovanje svog sina koji se borio sa retkim oblikom tumora na mozgu. Rođen je kao zdrava beba, da bi nakon nekoliko meseci počeo potpuno da se menja. Njegova mama je sve opisala i podelila u videu na ovoj društvenoj mreži.

Kada je Bret rođen, lekari su ga proglasili "potpuno zdravim“. Ali u roku od nekoliko meseci, njegova mama Kristi je počela da sumnja da nešto nije u redu. Bebac se trudio da zaspi, ali nikada nije uspeo spoji više od tri sata u toku noći.

- Ali najneobičniji deo ovoga bio je to što on tada ne plače, niti nešto zafrkava – samo bi srećno ležao, podelila je mama na TikToku.

"Moj sin je imao preko 12 kg sa devet meseci"

Kada je Bret počeo da jede čvrstu hranu, očistio bi svoj tanjir i onda bi počeo da plače tražeći još. Mark i ja bismo morali da krijemo hranu kako ga to ne bi uznemirilo, rekla je Kristi, objašnjavajući da je, iako je iskazala svoju zabrinutost lekaru, bila vraćena kući.

Znak za uzbunu nije bio jasan sve do Bretovog devetomesečnog pregleda kada je postalo jasno da se ugojio skoro pet kilograma za samo tri meseca. Sa šest meseci imao je oko 8 kg - ali sada je imao preko 12 kg.

- Bio je van liste rasta… izraz na licu pedijatra mi je rekao da nešto zaista nije u redu.

"Otkriven je veliki tumor u mozgu moje bebe"

Otprilike u to vreme Bret je počeo da pati od infantilnih grčeva, koji su suptilni napadi koji se javljaju u klasterima. Takođe je imao napade disocijacije, zbog kojih bi "potpuno zastao" na duže vremenske periode, kao i gelastične napadi, gde je zvučao kao da se smeje.

U tom trenutku, Kristi je znala da je njen sin ozbiljno bolestan pa je počela da se zalaže za dalje analize, kako bi očajnički došla do nekog zaključka. Zahvaljujući njenoj upornosti, izuzetno redak veliki (benigni) tumor konačno je otkriven u centru Bretovog mozga.

To je bio uzrok svih njegovih napada, kao i problema sa rastom i spavanjem odmalena. Odmah je odveden na operaciju da bi mu laserom uklonili većinu mase.

"Moja beba je prošla kroz rani pubertet zbog tumora na mozgu"

Ali, ispostavilo se da to nije bilo dovoljno da spreči tumor da izazove čitav zdravrtvenih haos malom Bretu.

Tumorska masa je pritiskala hipotalamus i regione hipofize u njegovom mozgu – uzrokujući da otpuštaju ogromne količine testosterona.

Kada je Bret imao 10 meseci, nivoi hormona su bili na nivou "odraslog čoveka" i zvanično je stupio u "centralni (rani) prerani pubertet".

- Izrasle su mu dlake na telu, imao je miris ispod pazuha, a glas mu se produbio. Bez lečenja, izrastao bi u ogromno dete, a onda bi prestao da raste i ostao bi "mala osoba".

Srećom, rani pubertet sada dvogodišnjaka je zaustavljen terapijom – koji je uspeo da smanji nivo njegovih hormona sve dok tumor nije mogao u potpunosti da bude uklonjen u oktobru 2021.

- Uhvatili smo ga tako da nije u potpunosti prošao kroz pubertet i nakon što mu je tumor uklonjen, više mu nije potrebno lečenje – prirodno će proći kroz pubertet kasnije kada za to dođe vreme, otkrila je njegova mama.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

09:44

LEKARI U NIŠU IZVELI ČUDO: Milici u osmom mesecu otkriven tumor, na respiratoru rodila ćerkicu na kom je primila i hemioterapije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track