ODREKAO SE ĆERKE ZBOG SEKTE, ŽENI NIJE DOZVOLIO DA ZUCNE DOK SE PORAĐA: Slavnom glumcu ozloglašeni kult preokrenuo ŽIVOT naopako
Foto: Profimedia

sekta mu pomutila razum

ODREKAO SE ĆERKE ZBOG SEKTE, ŽENI NIJE DOZVOLIO DA ZUCNE DOK SE PORAĐA: Slavnom glumcu ozloglašeni kult preokrenuo ŽIVOT naopako

Pop kultura -

Holivudski glumac Tom Kruz je juče proslavio 61. rođendan.

Holivudski glumac Tom Kruz kao dečak je maštao o tome da postane sveštenik. Ni na kraj pameti mu tada nije bilo da će zarađivati milione snimajući filmove i izvodeći po život opasne scene. Iako ima dvojnike, većinu zahtevnih scena želi odraditi sam jer ga to jako zabavlja.

S 19 godine je glumio u filmu 'Večna ljubav' i shvatio da je ipak gluma njegov životni poziv, a juče je proslavio 61. rođendan.

Tom Kruz
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Proslavila ga je uloga u filmu 'Top Gan' iz 1986., čiji je drugi nastavak izašao prošle godine. Zapažene uloge bile su mu i u 'Kišnom čoveku' te 'Rođen 4. jula', za koju je dobio i Zlatni globus za najboljeg glumca te bio nominivan za Oskara.

Tajni agent Etan Hant u filmu 'Nemoguća misija' bio je već u nekoliko nastavaka, a smatraju ga 8. najuspešnijim glumcem u SAD-u te jednim od najboljih u svetu.

Tom Kruz, Top Gan
foto: Profimedia

Ipak, osim u filmovima, pravu dramu gledali smo i u njegovom privatnom životu. Ženio se dva puta, prvi put glumicom Mimi Rodžers (67), s kojom je bio u braku tri godine, a onda je od 1990. do 2001. bio s glumicom Nikol Kidman (56). S njom je usvojio dvoje dece, ćerku Izabelu Džejn (30) i sina Konora (28).

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

Nakon razvoda s Kidman, 2006. je sudbonosno 'da' rekao glumici Kejti Holms (44), koja je od njega mlađa 16 godina. U braku su bili šest godina, a dobili su Suri, s kojom Tom već godinama ne komunicira. Njeno ime na hebrejskom znači princeza, a na persijskom crvena ruža.

Tom Kruz, Kejti Holms
foto: Profimedia

Glumica je bila katolkinja, ali je zbog Toma prešla na sajentologiju u junu 2005. godine. Treći brak mu je propao zato što je bio opčinjen Sajentološkom crkvom. Čim je Kejt ostala trudna, kupio je kućni ultrazvuk i pratio napredak bebe. Doktorima je to smetalo. Najgore je bilo Kejt i to u trenucima kad je postajala majka. Morala je da ćuti tokom porođaja, jer tada prema sajentološkoj crkvi, mora biti apsolutna tišina. Veruje se da žena koja priča i vrišti dok rađa, može naštetiti prinovi.

Problemi su počeli nedugo nakon što je Kejti shvatila da će Tom hteti malenu da odgaja kao članicu sajentologije pa je zatražila razvod. Toma je to slomilo i izbacio ih je iz svog života tako da nema više nikakav kontakt s kćeri, koja je ovog proleća napunila 17 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:17

BIZARNO DA BIZARNIJE NE MOŽE! Novi trend na svadbama kod Srba ŠOKIRAO JAVNOST: Ovaj potez vređa porodicu i pokojnike!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track