ČISTIO JE BALEGE, A ZBOG UROĐENE MANE U ŠKOLI GA STRAŠNO MALTRETIRALI: Holivudska legenda imala detinjstvo obeleženo NASILJEM
Foto: Dejli Mejl

teško detinjstvo

ČISTIO JE BALEGE, A ZBOG UROĐENE MANE U ŠKOLI GA STRAŠNO MALTRETIRALI: Holivudska legenda imala detinjstvo obeleženo NASILJEM

Pop kultura -

Možda je postao jedna od najuspešnijih zvezda akcionih filmova svoje generacije, ali put do uspeha nije bio lak za Silvestera Stalonea .

Glumac je tokom rođenja doživeo komplikaciju koja mu je ostavila blagu opuštenost na licu i manju govornu manu, što je dovelo do maltretiranja u školi.

Silvester Stalone
foto: Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Povrh toga, Stalonea i njegovog brata je pretukao nasilni otac, tako da su obojica imala teško detinjstvo u kojem su se često selili u različite gradove. Stalone je čak proveo deo svog detinjstva u hraniteljstvu i internatu.

Kao mlad učenik, Stalone je ispoljavao neke od svojih frustracija u školi i čak su nastavnici govorili da će on „najverovatnije završiti na električnoj stolici“.

Silvester Stalone
foto: Profimedia

Kao mlada odrasla osoba, Stalone se preselio u Njujork kako bi pokušao da uspe u industriji zabave, ali nije bilo toliko uspešan.

Provodio je vreme spavajući na autobuskoj stanici i zarađujući samo jedan dolar i 12 centi na sat čisteći lavlju balegu u zoološkom vrtu Central Park.

Silvester Stalone, Roki
foto: Profimedia

Zatim je usledila uloga u strašnoj predstavi, pre nego što je došao na audiciji za film Vudija Alena pod nazivom 'Banane'.

Iako je u početku bio zanemaren jer se nije smatrao dovoljno zastrašujućim, Stalone nije odustajao.

"Stalone i njegov prijatelj Džoni, još jedan ambiciozni glumac, utrljali su čađ na svoja lica, provukli kroz kosu vazelinom i vratili se, plašeći Alena da im da uloge", napisao je Nik de Semlien u novoj knjizi „Poslednji akcioni heroji: trijumfi, Promašaji i svađe holivudskih Kings of Carnage.

Silvester Stalone
foto: Profimedia

Usledilo je još nekoliko manjih uloga, pre nego što je Stalone uspeo sa svojom glavnom ulogom u filmu 'Roki' 1976, koji je sam napisao. Ostalo je, kako kažu, istorija.

(Kurir.rs/Naj žena)

Bonus video:

00:53

SPREMA SE DA PREBIJE DRAGA: Ovako trenira Roki iz Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track