ILIJA I NJEGOV BRAT SE NOĆU PRETVARAJU U NEŠTO ŠTO NIJEDAN LEKAR NE MOŽE DA OBJASNI: Danju su aktivni dečaci, a kad zađe sunce...
Foto: Printscreen YouTube

SOLARNA DECA

ILIJA I NJEGOV BRAT SE NOĆU PRETVARAJU U NEŠTO ŠTO NIJEDAN LEKAR NE MOŽE DA OBJASNI: Danju su aktivni dečaci, a kad zađe sunce...

Život -

Braća Abdul Rašid i Ilija Hašim iz Pakistana boluju od misteriozne i veoma retke bolesti. Dečaci danju izgledaju zdravo i veoma aktivno, ali se noću pretvaraju u nešto što nijedan lekar ne može da objasni. Kako sunce zalazi, oni postaju kao biljka - potpuno paralizovani i ne mogu da govore. Ovo je jeziva, ali istinita priča o dvama dečacima koji boluju od retke bolesti.

Tokom dana su veoma aktivni dečaci, ali kada sunce zađe, postaju kao biljke - potpuno su paralizovani i ne mogu da govore. Otac ih naziva „solarnom decom“, tvrdeći da energiju crpe iz sunca. Međutim, ovo je odbačeno nakon što su dečaci viđeni kako se kreću tokom dana u mračnoj prostoriji, hladnom prostoru ili tokom kišnih dana kada nema sunca.

Abdul Rašid, Ilija Hašim
foto: Printscreen YouTube

– Ovaj slučaj je za nas veliki izazov. Lekari pokušavaju da pronađu uzrok ovog čudnog stanja - kaže Džaved Akram, profesor medicine na pakistanskom institutu medicinskih nauka. Oni su dečake podvrgavali raznim testovima, uzimali uzorke krvi, kao i uzorke vazduha i zemlje iz okoline. Sve su poslali stručnjacima u inostranstvo. Njihov otac je očajan.

Niko nije mogao da pomogne dvojici dečaka da vode normalan život. Čak i sa 300 različitih testova, lekari veruju da je u pitanju genetika, jer su rođaci njihovih roditelja, sa šestoro dece, umrli veoma mladi, dok je njihova ćerka ostala zdrava.

"Nažalost, ni do danas ne postoji lek za ovu bolest i lekari očajnički pokušavaju da otkriju uzrok ovog stanja. Zahvaljujući lekovima, dečaci mogu da ostanu aktivni do 22 sata, kada postaju paralizovani. Sada im je mnogo bolje i verujem da će jednog dana biti potpuno izlečeni, kako njihovo lečenje bude odmicalo“, kaže njihov otac.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

01:33

OVA BOLEST DVA PUTA ČEŠĆE SE JAVLJA KOD ŽENA NEGO KOD MUŠKARACA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track