Najnovije vesti

SRUŠILA SE USRED PRODAVNICE, REKLI JOJ DA JE "POD STRESOM: Mislila je da je loše, a posle NEDELJU DANA saznala NAJGORU dijagnozu
Foto: Profimedia / Wavebreak Media LTD / Wavebreak /

TUGA

SRUŠILA SE USRED PRODAVNICE, REKLI JOJ DA JE "POD STRESOM: Mislila je da je loše, a posle NEDELJU DANA saznala NAJGORU dijagnozu

Život
09:23h

Dok je bila na odmoru na ostrvu Galapagos, Britanka Moli Malheron (24), primetila je da ima problema sa disanjem. Međutim, lekari su joj rekli da je anksiozna i da je sve to "u njenoj glavi". Kada se vratila u Veliku Britaniju u roku od 48 sati počela je da povrća, a onda se samo srušila u supermarketu.

Prebačena je u bolnicu Erdejl u Stitonu, u blizini Bredforda, gde su lekari pronašli tumor od 15 cm na njenom srcu i plućima i dijagnostikovali joj Non Hočkingov limfom u četvrtoj fazi.

- Samo sam plakala i vrištala i vrištala. Znala sam da nešto nije u redu, ali nisam mislila da nije tako strašno - rekla je Moli, a prenosi Dejli mejl.

Zbog agresivnosti njenog raka, Moli nije mogla da se podvrgne krioprezervaciji, očuvanju biološkog materijala hlađenjem na veoma niskim temperaturama, kako bi zaštitila svoju plodnost pre nego što je počela hemioterapiju. Lekari su joj umesto toga dali injekciju kako bi je stavili u privremenu ranu menopauzu u nadi da bi mogla da zatrudni, kada završi hemioterapiju.

- To mi je najstrašnije od svega. Oduvek sam želela da se udam i postanem majka. Jedino što mi preosaje je da sedim i plačem - ispričala je neutešna Moli.

Prepisali su joj i steroide kako bi zaustavili rast tumora, a zbog uznapredovalog stanja tumora, brzo je započela hemoterapiju. Doktori se nadaju da će moći da je izleče, jer je mlada i u dobroj fizičkoj formi, uprkos tome što Non Hočking limfom ima petogodišnju stopu preživljavanja od oko 64 odsto.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:34

UTICAJ VREMENA NA ZDRAVLJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track