ŽIVI CRV U MOZGU NIJE NAJSTRAŠNIJE ŠTO SMO VIDELI: Ove životinje su lekari izvlačili iz tela pacijenata! UZNEMIRUJUĆE (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

JEZIVO

ŽIVI CRV U MOZGU NIJE NAJSTRAŠNIJE ŠTO SMO VIDELI: Ove životinje su lekari izvlačili iz tela pacijenata! UZNEMIRUJUĆE (VIDEO)

Život -

Upozoravamo da ova priča može biti uznemirujuća za pojedine čitaoce

Svetski mediji preneli su senzacionalnu vest iz Australije, gde su lekari iz mozga neimenovane Britanke (64) izvadili živog parazitskog crva!

Iako je reč o prvom takvom slučaju u istoriji neurohirurgije, medicinski stručnjaci su ranije vadili životinje iz tela pacijenata.

Jedan takav je slučaj Indijke (42), kojoj su lekari izvadili bubašvabu iz lobanje, skrivenu iza očne duplje.

Nesrećna žena se požalila da oseća kako nešto "puzi u njenoj glavi", a neprijatni insekt je izvađen nakon 45 minuta mukotrpne intervencije.

Veruje se da je pronašao put kroz nos pacijentkinje, dok je spavala, prenosi Daily Star.

Pre 10 godina, zabeležen je slučaj Pola Frenklina (4), koji je povredio koleno na jednoj kalifornijskoj plaži. Iako je dobio antibiotike infekcija na nozi nije prestajala.

Tri nedelje kasnije njegova majka je primetila neobičnu izbočinu na koži, a kada ju je pritisnula, iskočio je živi morski puž.

Dečak je odlučio da ga zadrži kao kućnog ljubimca, a nazvao ga je Turbo.

Australijancu Dilanu Maksvelu lekari su izvukli iz stomaka pauka koji se nekako provukao kroz ožiljak nakon operacije slepog creva.

Nesvakidašnji slučaj je zabeležen na Baliju 2014, a insekt je ostavio crveni trag na grudima pacijenta.

Iste godine, gruzijsko-britanska pevačica Kejti Melua posetila je lekara zbog "čudnog šuštanja u uhu". Ne dugo potom pronađen je živi pauk koji se ušunjao preko njenih slušalica.

Mlađani Indijac Anil Barela slučajno je udahnuo ribu dok se igrao s prijateljima pored reke, a bizarni slučaj se odigrao 2012. godine.

On je hitno prebačen u bolnicu, gde je operisan.

Još jedan dečak iz Indije, star 14 godina, završio je u bolnici zbog ribice koja je nađena u njegovoj bešici.

Amerikanac Džon Metjuz strahovao je da će oslepeti, jer je rapidno gubio vid. Kada je došao kod lekara otkriven je parazitski crv koji se hranio njegovom mrežnjačom.

hirurg, operacija
foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Ali, nisu samo životinje uklanjane iz tela ljudi, o čemu svedoči slučaj Artjoma Sidorkina (28) iz Iževska, grada u uralskoj oblasti Rusije.

On se žalio na bolove u grudima, a hirurzi su iz njegovih pluća izvadili jelku od pet centimetara!

Lekari veruju da je slučajno udahnuo seme koje se "primilo" u njegovim plućima, a jake bolove izazivale su oštre iglice jelke koje su dodirivale kapilare.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Bonus video:

02:09

OPASNI PARAZIT POJAVIO SE U VOJVODINI! Prenose ga psi i lisice i lako ide s čoveka na čoveka: OVO JE NAJBOLJI NAČIN ZAŠTITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track