OTAC PREDRAG POPOVIĆ DAO NAJKRAĆU LEKCIJU ZA SREĆAN BRAK: Pogledajte zašto je njegov snimak RAZBIO Instagram! Mreže se usijale
Foto: Printskrin

ovako se nikad nećete ljutiti jedno na drugo

OTAC PREDRAG POPOVIĆ DAO NAJKRAĆU LEKCIJU ZA SREĆAN BRAK: Pogledajte zašto je njegov snimak RAZBIO Instagram! Mreže se usijale

Život -

Otac Predrag Popović, sveštenik Srpske pravoslavne crkve, poznat je na internetu; on je veoma aktivan na društvenima mrežama, ali i na Jutjubu, gde redovno priča o različitim aspektima života iz nešto drugačije, duhovne prizme. Sveštenik često na slikovit i pitak način daje vredne lekcije o veri, porodici, braku, svakodnevnim odnosima, ali neretko i raskrinkava neke mitove i pogrešna uverenja koja imamo o pravoslavnoj veri.

Otac Predrag je nedavno podelio jedan zanimljiv video koji je brzo postao viralan na mrežama - pregledan je preko 1, 5 miliona puta za samo nekoliko dana.

On na snimku na jedan duhovit način objašnjava zašto u braku treba imati jedan jorgan i kako ova sitnica može da nam pomogne da se bolje slažemo sa supružnikom.

"Ne sme u braku... Slušajte me sada dobro! Ne sme u braku da se ima dva jorgana, dva ćebeta. Jedan jorgan ili jedno ćebe! Ne može dva! Meni jedna monahinja kada je dolazila u goste donela na poklon jorgan za mene i popadiju. Znači, onako, po jedan. Ja kažem ženi: 'Šta ćemo sada s ovim?' Damo deci! Zašto jedan jorgan? Da naučimo da delimo jedan jorgan. E, sad, vidi... Kad se ti naljutiš, jedno drugom okrenete leđa, pa se odmaknete, zima bude između... Pa jeste, bude zima, promaja. Onda moraš da se približiš da se grejete. A ljuti ste. Pa kao se prevrćeš, a sve ideš bliže i bliže. Ovako kad svako ima svoj jorgan, šta će mi drugi, ja samo podmestim između mene i nje. Ne, ne! Preventiva", kaže u svom kratkom izlaganju otac Predrag.

Ova priča nas je podsetila i na čuveni citat proslavljenog srpskog pisca, aforističara i novinara Duška Radovića: "Nema lepše slike nego videti dve glave na jednom jastuku. Lepo je čak i onda kad su se našle na jednom jastuku jer nisu imale drugi".

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:29

PRILOG - CRKVA U GOTOVUŠI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track