POTRESAN SUSRET BAKE I UNUKE KOJA JE NAĐENA POSLE 42 GODINE: Ostalo je misterija kako je izbegla strašnu sudbinu roditelja (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Identifinders International

život piše drame

POTRESAN SUSRET BAKE I UNUKE KOJA JE NAĐENA POSLE 42 GODINE: Ostalo je misterija kako je izbegla strašnu sudbinu roditelja (FOTO)

Život -

Samo nekoliko meseci nakon što je Dona Kasasanta saznala da je njen sin, Harold Din Klaus, nakon više od 40 godina identifikovan kao žrtva ubistva, 80-godišnjakinja je dobila još jednu vest.

Njena ćerka Debi ju je upitala da se okupe i obeleže datum koji bi bio 63. rođendan sina i brata koga su poslednji put čule 1980. godine.

- Rekla sam: "Ne, Debi, nemoj mi to raditi" - kazala je Kasasanta za Independent.

- Kada su došli da mi kažu da mi je sin pronađen, jednostavno sam se raspala na komade... Pa sam rekla: "Molim te, Debi, ne mogu. Nema loših vesti, dušo, jednostavno ne mogu. Ne više. Ne više - ispričala je.

Međutim, njena ćerka nije imala loše vesti, naprotiv. Umesto toga, otkrila je da je Holi, beba koja je nestala u isto vreme kada su on i njegova supruga Tina Gejl Lin Klaus nestali više od četiri decenije ranije - pronađena.

I bila je živa i zdrava, udata sa decom i unucima u Oklahomi.

- Bila sam oduševljena - kaže Kasasanta.

- Plakala sam od sreće, jer smo se svi molili da je pronađemo i da bude dobro, a imala je porodicu koja se brinula o njoj i odgajala je kako treba... bilo nam je veoma drago zbog toga - dodala je.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je dobila priliku da vidi i čuje svoju davno izgubljenu unuku koju su istražitelji ove nedelje obavestili o njenoj biološkoj porodici. Zajedno sa genealozima koji su identifikovali ubijeni bračni par i istražnim organima, Kasasanta i njena porodica pridružili su se virtuelnom sastanku istog dana, konačno ugledavši Holi.

- Kada sam je prvi put videla, želela sam da je zgrabim i zagrlim. Zato što se sećam da sam je držala dok je bila mala beba - kaže baka za Independent.

- Veoma liči na svoju majku. Ona takođe ima mnogo i od Klausa u sebi. Mnogo liči na neke od mojih sinova i na njenu pratetku - rekla je.

Kasasanta, koja dok priča svoju priču ne može da suzdrži suze, kaže da Holi "ima blag majčin glas".

Čudesna vest je stigla na rođendan njenog pokojnog sina, kaže Kasasanta, te je stoga bilo posebno značajno i dirljivo.

- Primila sam to kao poklon sa neba. I verujem da, kada ostanete sa Gospodom i prođete kroz oluje života, a svi mi imamo svoje životne oluje, postoji blagoslov na kraju tog tunela - rekla je.

Nakon što je saznala da je njen sin identifikovan i da je Holi živa i zdrava i da će je uskoro lično upoznati, Kasasanta kaže da je osetila mir koji nije imala više od četiri decenije.

- Prvi put u 42 godine, uspela sam da dođem kući i legnem u krevet te noći i zapravo spavam celu noć - kaže ona.

- Nisam spavala celu noć 42 godine, i to je istina - iskrena je.

Ipak, ima još dosta pitanja. Klausovi su se sa svojom ćerkom preselili sa Floride u Teksas nedugo pre nego što su nestali. Kada su se rođaci poslednji put čuli sa njima u oktobru 1980. godine, živeli su u blizini Dalasa, ali su njihova tela pronađena četiri sata vožnje dalje u januaru 1981., u šumovitoj oblasti u blizini Hjustona.

Identifikovani su tek krajem prošle godine.

Ipak, i dalje ostaje nejasno kako je Holi na kraju izbegla sudbinu svojih roditelja. Zvaničnici su u četvrtak podelili neke od informacija u nadi da bi građani mogli da rasvetle ostatak priče.

Beba Holi je predata u crkvu u Arizoni i "uzeta je pod njihovu brigu", rekao je prvi pomoćnik državnog tužioca Brent Vebster na konferenciji za novinare u Ostinu.

- Porodica koja je podigla Holi nije osumnjičena u ovom slučaju. Dve žene koje su se identifikovale kao članice nomadske verske grupe dovele su Holi u crkvu. Nosile su bele haljine i bile su bose.

Žene su "naznačile da su se ranije odrekle bebe, u perionici".

- Veruje se da je ova grupa putovala po jugozapadu Sjedinjenih Država, uključujući Arizonu, Kaliforniju i verovatno Teksas. Ova verska grupa je viđena u okolini Jume u Arizoni početkom 1980-ih. Žene članice bi bile viđene po gradu na raznim mestima kako traže hranu.

- Krajem decembra 1980. ili početkom januara 1981. rođaci Klausovih su primili telefonski poziv od nekoga ko se predstavlja kao "sestra Suzan" koja je objasnila da zove iz Los Anđelesa u Kaliforniji i da želi da vrati Tinin i Dinov auto njihovoj porodici - rekao je Vebster.

- Ona je dalje izjavila da su se Tina i Din pridružili njihovoj verskoj grupi i da više ne žele da imaju kontakt sa svojim porodicama. Takođe su se odrekli sve svoje imovine - dodao je.

Vebster je rekao da je žena tražila novac u zamenu za vraćanje automobila, porodica je pristala, ali je kontaktirala lokalne vlasti. Rođaci nestalog para organizovali su sastanak sa "sestrom Suzan" na trkačkoj stazi u Dejtoni na Floridi.

Naišli su na dve ili tri žene i "verovatno jednog muškarca“, rekao je Vebster. Činilo se da su pojedinci takođe bili članovi verske grupe.

Vlasti su "navodno odvele žene u pritvor, ali još uvek ne postoji zapisnik o policijskom izveštaju", rekao je Vebster - situacija koja nije neuobičajena za tako stari slučaj.

On je dodao da vlasti veruju da je par "verovatno ubijen u decembru 1980. ili početkom januara 1981.".

- Ako imate bilo kakve informacije u vezi sa ovim ubistvima, molimo da se javite - rekao je Vebster.

- Čak i ako je to informacija koja možda nije konkretan dokaz, moramo da pronađemo delove slagalice da bismo rešili ovaj zločin - dodao je.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track