PRODAĆE I ROĐENU DECU ZA MALO KLIKOVA I POPULARNOSTI! Povređuju svoje mališane koji ostaju u suzama zbog bizarnog TikTok izazova
Foto: Printscreen/TikTok

prodali bi dušu đavolu

PRODAĆE I ROĐENU DECU ZA MALO KLIKOVA I POPULARNOSTI! Povređuju svoje mališane koji ostaju u suzama zbog bizarnog TikTok izazova

Život -

Na društvenoj mreži TikTok neretko se pojavljuju bizarni izazovi koji utiču na fizičko i psihičko zdravlje korisnika, a novi trend razbijanja jajeta o glavu deteta je pokrenuo lavinu komentara.

Novi trend na društvenim mrežama podrazumeva da majka prilikom spremanja obroka ne razbije jaje o radnu površinu, već o glavu svog deteta.

Bizarni i zabrinjavajući snimci na kojima se vidi kako razbijaju jaje o glave svoje dece postali su ubrzo viralni, međutim, mnoga deca su nakon lupanja po čelu ostala u suzama.

Na prvom snimku vidi se majka kako udara jajetom dete po čelu i počinje da se smeje.

- To boli! - uzviknulo je iznenađeno dete.

Na ostalim video snimcima se takođe mogu videti dečiji bolni izrazi lica prilikom razbijanja jajeta o glavu, dok je majkama to smešno i zabavno,

Ovaj trend pokrenuo je lavinu komentara. Neki su osudili ovakav postupak majki, dok su drugi pomislili da je ovakav vid šale istinski smešan.

TikTok, deca, izazov, jaje
foto: Printscreen/TikTok

"Neko misli da je ovo smešno?"

"Devojčica sa crvenom mašnom me je zaista nasmejala!"

"Drugo dete nema više od četiri godine. Ono bukvalno plače zbog postupka svoje majke. Ovo je ludost!"

"Majke, zašto ovo radite? Zarad lajkova?!" - glasili su samo neki od komentara.

Reakcije dece su različite, ali veliki broj mališana deluje uznemireno, mnogi su se rasplakali, a neki su uzvratili razbijanjem jajeta o glavu roditelja. No, uprkos svemu, trend je brzo postao viralan.

Medicinski eksperti upozoravaju da bi ova šala mogla da ima neželjene efekte, uključujući modrice i širenje bakterija.

- Vi deci doslovno razbijate salmonelu o glavu. Ovo nije nešto što deci koristi na bilo koji način, ne smatram ni da je zabavno - rekla je dr Megan Martin, pedijatrijska konsultantkinja za hitnu medicinsku pomoć.

Njena koleginica Amanda Meters isprobala je ovaj izazov na sebi i zaključila "da je veoma teško razbiti jaje čak i na odrasloj, potpuno razvijenoj lobanji".

Obe su saglasne da bi deca iz ove šale mogla da usvoje štetno ponašanje jer se mozgovi mališana još razvijaju i oni su poput sunđera tako da uzimaju u obzir baš sve što se dešava u njihovom okruženju.

Za sada nije jasno odakle je TikTok izazov krenuo. Neki viralni video snimci koji su nastali početkom avgusta prikazuju odrasle osobe koji učestvuju u izazovu. Portparol TikToka odbio je da da komentar.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track