TESTIRALI "ČITANJE MISLI" KOD BLIZNAKINJA I REZULTATI SU FRAPANTNI: Kod njih ovako radi telepatija, a mnogi otkrili svoja iskustva
Foto: Printscreen/Instagram

neverovatno!

TESTIRALI "ČITANJE MISLI" KOD BLIZNAKINJA I REZULTATI SU FRAPANTNI: Kod njih ovako radi telepatija, a mnogi otkrili svoja iskustva

Život -

Da među blizancima postoji neka posebna veza, smatraju mnogi, kako naučnici, tako i oni koji sami imaju brata blizanca ili sestru bliznakinju, ili pak ljudi koji su odrastali sa rođacima blizancima.

Ukazuju na to i komentari ispod snimka koji je na Instagramu lajkovalo više od 800.000 ljudi. A video je posebna priča.

"Ova telepatija među blizancima je neverovatna", piše u opisu snimka koji prikazuje da su sestre bliznakinje birale indentične figure, u isto vreme, ne znajući potez one druge.

"Blizanci su fascinantni, ni ne čudi što su se veliki umovi bavili njima", "Moja sestra bliznakinja i ja porodile smo se na svoj rođendan, sa godinom dana razlika. Ta veza je neverovatna", "Učiteljica sam i prošle godine smo imali čas slobodnog crtanja, moji đaci blizanci nacrtali su indentične crteže, a sedeli su na suprotnim krajevima učionice", "Moja majka i tetka koje su bliznakinje, pojaviile su na venčanju moje sestre u istim haljinama, a da uopšte nisu pričale o tome šta će obući", komentarišu ispod snimka.

Među retkim komentarima je onaj u kojem se tvrdi da je majka stajala iza kamere i da je ćerkama sugerisala koji predmet da uzmu. U opisu snimka se ističe da će biti takvih reakcija, ali da video oslikava potpuno realnu situaciju.

Kod dvojajčanih blizanaca postoji nasledna komponentna koja je posledica hiperovulacije. Dvojajčani blizanci nastaju kada tokom jedne ovulacije dve jajne ćelije bivaju oplođene sa dva različita spermatozoida. Sklonost ka hiperovlulaciji se zasniva na određenim genima koji se nasleđuju sa majčine strane. Postoje i slučajevi poluidentičnih blizanaca koji su i po izgledu i po karakternim osobinama slični oko 75 odsto. Takođe, postoje i blizanci koji su kao slika u ogledalu, ali su takvi veoma retki.

Naučna istraživanja potvrđuju da blizanci razvijaju jednu posebnu emocionalnu vezu koja je nešto čvršća kod bliznakinja.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

01:45

10 PUTA SAM SE PREDOZIRAO I BIO POTPUNO MRTAV! Glumac Feđa Štukan otvoreno progovorio o heroinu, ratu, smrti i ZAGROBNOM ŽIVOTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track