PROBUDIO JE SVRAB, PA DOBILA NEOBIČNU DIJAGNOZU: Mislila je da su je izujedale bube, a lekari joj dali MANJE OD GODINU DANA ŽIVOTA
Foto: Printscreen/Let's Win Pancreatic Cancer

evo šta se desilo

PROBUDIO JE SVRAB, PA DOBILA NEOBIČNU DIJAGNOZU: Mislila je da su je izujedale bube, a lekari joj dali MANJE OD GODINU DANA ŽIVOTA

Život -

Barbara Grin (79) koja živi u Virdžiniji, doživela je neverovatno iskustvo, odnosno posle neuobičajenog simptoma doktori su joj dali dijagnozu - posle svraba koji ju je probudio tokom noći, rekli su joj da ima rak pankreasa.

Barbara je vodila aktivan život i u poznim godinama, hodala je svaki dan i praktikovala jogu pre nego što je u julu prošle godine uočila čudan simptom. Tokom noći ona se budila jer ju je svrbelo celo telo. Nije u početku tome pridavala značaj, ali je ipak otišla kod lekara nadajući se da će joj dati kremu za ublažavnje svraba koji je nedelju dana nije napuštao.

Ipak, oni su je poslali na analizu krvi kada su otkrili i da je njena stolica svetlija, a mokraća tamnija, znali su da nešto ne valja. Tada su joj dijagnostifikovali rak pankreasa u četvrtom stadijumu.

- Toliko me je svrbela koža da sam mislila da su ujedi buba. Nisam imala pojma da nešto nije u redu sa mnom, ali sad svi shvatamo da je rak pankreasa smrtonosan - rekla je Barbara, prenosi "The Sun".

Simptomi koji mogu ukazati na problem:

  • probavne smetnje
  • bolovi u stomaku ili leđima
  • neobjašnjiv gubitak težine
  • gubitak apetita
  • žuta koža ili područje oko očiju

Lekar je primetio žutu kožu kod Barbare, pa je naložio da uradi testove krvi koji su otkrili da je njen nivo enzima jetre opasno visok i koji su kasnije utvrdili da boluje od raka. Nije bila kandidat za operaciju pa su joj dali manje od godinu dana života, ali je išla na hemoterapiju.

Od postavljanja dijagnote je prošlo 15 meseci, a njen tumor se toliko smanjio da se jedva i uočava na snimcima.

- Nastavljam da živim svoj život najbolje što mogu, pa kako bude biće - rekla je Barbara.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Bonus video:

04:02

VRATILA SE DEČIJA BOLEST OD 100 DANA! Milićević otkrio: Raste broj slučajeva, intezivan je kašalj, a MOŽE DOĆI DO GUBITKA SVESTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track