TUMOR JOJ JE IZJEO NOS: Evo kako danas živi sa ogromnom šupljinom na licu koju PONOSNO pokazuje! "Važno mi je da sam ŽIVA" (FOTO)
Foto: Instagram

dijagnostikovan joj drugi stadijum raka

TUMOR JOJ JE IZJEO NOS: Evo kako danas živi sa ogromnom šupljinom na licu koju PONOSNO pokazuje! "Važno mi je da sam ŽIVA" (FOTO)

Život -

Žena koja je izgubila nos zbog raka otkrila je kako se danas oseća i kako je prihvatila svoj novi lik.

Tini Erls je u maju 2014. dijagnostikovan drugi stadijum raka nosa, a zbog potencijalnog lečenja radioterapijom koja bi ugrozila njen vid, mozak i usta, odlučila se za operaciju potpunog uklanjanja nosa - totalne rinektomije.

Tumori nosne šupljine ili sinusa izuzetno su retki - čine otprilike desetinu procenta dijagnoza raka u SAD godišnje.

Tini Erls
foto: Printskrin/Instagram

- Ljudi me pitaju zašto sam tako samouverena? Jer sam se jako borila i živa sam. Ništa nije lepše od toga da budeš živ - rekla je ona za "Truly".

Obim rinektomije varira u zavisnosti od obima tumora, ali često oni koji su imali takvu operaciju nakon toga dobiju protezu.

Tina je čekala šest meseci da joj sve u potpunosti zaraste pre nego što je dobila svoju, ali je onda odlučila da se ne isplati.

Tini Erls
foto: Printskrin/Instagram

- Nije mi se svidelo kako izgleda, nije mi se dopao lepak, iritirao je moju kožu. Nosila sam je oko dve godine, jednostavno me nije briga za to.

Na svom "TikTok" nalogu je kasnije otkrila da je toliko kosti oko njenog nosa uklonjeno da nije mogla da dobije magnetnu protezu, jer oko rupe na njenom licu nije bilo ničega za šta bi mogli da prikače magnete. Deleći priču na društvenim mrežama, Tina se suočila sa mnoštvom pitanja o tome kako se snalazi bez nosa. Na kraju, ona je izabrala da nosi flaster preko rupe umesto proteze.

Tini Erls
foto: Printskrin/Instagram

- Mogu da dišem kroz rupu, nosim flaster da mi pomogne da zagrejem i navlažim dah, radi udobnosti. Da, morala sam nekoliko puta da zabijem prst da ga očistim i da, boli.

Ona je takođe dodala da može da pliva, ali bez uranjanja glave u vodu, i da i dalje može da miriše i okusi sve oko sebe, kao i obično.

Međutim, razumljivo je da postoje neka ograničenja normalnosti, prenosi "Daily Mail".

Tini Erls
foto: Printskrin/Instagram

- Biber je moj apsolutni neprijatelj. Volim da kuvam sa njim, volim da ga probam, ali moram da budem oprezna da mi ne uđe u šupljinu - rekla je ona.

Na društvenim mrežama često deli svoje fotografije i dokazuje da zaista nema problem sa time kako izgleda, sve dok je zdrava i živa.

(Kurir.rs/Daily mail/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track