SOFIJA JE OSLEPELA BUKVALNO PREKO NOĆI: Bila je u depresiji, a onda je upoznala Kristijana i život joj se OKRENUO NAGLAVAČKE
Foto: Instagram/soph_isticateddd

FILMSKA PRIČA

SOFIJA JE OSLEPELA BUKVALNO PREKO NOĆI: Bila je u depresiji, a onda je upoznala Kristijana i život joj se OKRENUO NAGLAVAČKE

Život -

Sofija je bila obična, srećna devojka kada je upisala fakultet i planirala život, a onda se sve srušilo i nestalo pred njenim očima, i to bukvalno!

Životna priča Sofije Kore je poput nekog suludog filmskog scenarija. Ova devojka bila je na prvoj godini fakulteta kada se jednog jutra, poslednjeg u tom semestru, probudila i osetila da nešto nije u redu, ali nije mogla tačno da shvati šta. Kada je sela za volan automobila, pred očima joj je sve bilo mutno i nije mogla da pročita šta joj piše na tabli na putu. Uhvatila ju je panika, pa je počela da se pita da li će preživeti vožnju i umreti.

Ispostavilo se da je izgubila vid zbog retkog stanja koje je ograničavalo ono što vidi.

- Neko vreme sam bila histerična, pala sam u depresiju u kojoj sam bila oko osam meseci dok mi se svet okretao naglavačke - rekla je Sofija, piše portal "Bright side" a prenosi Telegraf.

Pojavio se kad joj je bio najpotrebniji

I pored slepila koje ju je zahvatilo, ona je rešila da ne napušta fakultet, već se prebacila na onaj koji je bliži njenom rodnom gradu, pošto nije mogla da vozi. Kako je navela, najteži deo bio je taj što je bila daleko od porodice dok se borila sa svakodnevnim životom koji joj se iz dana u dan menjao. Tada je upoznala muža, Kristijana, baš u vreme kada joj je bio najpotrebniji.

- On je zaista postao moja porodica i sistem podrške. Bila sam tako dirnuta koliko je ova osoba koju sam upravo upoznala duboko brinula o meni - kaže Sofija.

Oboje su radili kao stalni asistenti na fakultetu i prvo su bili prijatelji. Često bi u pauzi šetali, ručali, pa je on čak napravio i verbalne kartice kako bi joj pomogao da uči. Postao je njeno bekstvo od stvari kroz koje je prolazila.

Njen proces lečenja trajao je skoro dve godine dok je ustanovila koja sočiva joj odgovaraju, a imala je i dve operacije. Kada je ugledala Kristijanovo lice, bila je fascinirana.

Imala je oboljenje oka poznato kao keratokonus, stanje kod koga rožnjača progresivno postaje sve tanja i počinje da poprima konusni oblik. Zbog toga vid gubi oštrinu i fokus, pa jednostavne stvari kao što su čitanje ili vožnja postaju otežane.

Nisu se videli tri godine

Međutim, razdvojili su se na tri godine kako bi se ona oporavila od svega. Nisu se videli to vreme i nisu znali da li i dalje gaje osećanja jedno prema drugom. Ali Sofija je jednog dana prelomila i vozila sedam sati da bi došla do njega i rekla mu da ga voli.

- Ponovni susret sa njim je bio neodoljiv i tako je lepo videti njegovo lice posle toliko vremena. Više od svega sam želela da budem sa njim zauvek - rekla je Sofija.

Verili su se dva meseca kasnije, a venčali posle šest jer nisu hteli više da budu razdvojeni i da žive jedno bez drugog.

(Kurir.rs/ Telegraf/ L. S)

Bonus video:

01:24

SAMOHRANI OTAC BORI SE ZA IZLEČENJE NAJMLAĐE ĆERKE: Rođena SLEPA, a zahvaljujući dobrim ljudima desilo se ČUDO (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track