BIVŠA JE LAŽIRALA TEST OČINSTVA, 11 GODINA ODGAJAM TUĐE DETE: Kad sam saznao ko mu je BIOLOŠKI OTAC, nisam mogao da se sastavim
Foto: Profimedia

TRAŽI PRAVDU

BIVŠA JE LAŽIRALA TEST OČINSTVA, 11 GODINA ODGAJAM TUĐE DETE: Kad sam saznao ko mu je BIOLOŠKI OTAC, nisam mogao da se sastavim

Život -

Jedan otac ostao je bez reči kada je otkrio da dete o kojem se brinuo više od 11 godina nije njegov biološki sin. Ubrzo je saznao da ga je bivša devojka prevarila tako što je lažirala rezultate testa očinstva, koristeći DNK pravog oca.

Muškarac, koji je verovao da je otac, pružao je ljubav detetu, a majci finansijsku podršku. Sada traži pravdu protiv svoje bivše devojke, ali priznaje da je potpuno izgubio veru u pravni sistem, piše Mirror.

Priču o izdaji i lažiranju DNK testa podelio je na Redditu, 30-godišnjak je napisao: "Kad sam imao 18 godina, moja devojka je zatrudnela. Rekla mi je da me prevarila otprilike u slično vreme kada je saznala da je trudna. Rekao sam joj da je u redu i da ćemo uraditi test za utvrđivanje očinstva i nastaviti dalje. Smislila je lažni test za utvrđivanje očinstva koristeći DNK pravog oca i stavila moje podatke na test".

policija, dnk
foto: Shutterstock

Bio sam otac tog deteta 11 godina pre nego što sam je uhvatio u laži. Tražio sam od nje da prizna jer sam je uhvatio na delu i lagala me je pravo u lice", dodaje. Jedanaest godina posle rođenja deteta odlučio je da ponovi test očinstva jer je njegovo dete počelo da sve viši liči na muškarca s kojim ga je prevarila njegova bivša devojka.

"Tada sam saznao da dečak nije moj. Ovo je očigledno oduzelo toliko godina mog života i stvorilo veliki problem i za dečaka. Koristila je izmišljeni test da me uveri da sam ja otac. Imam dokaze za oba testa, ali tužilac ne želi da preuzme moj slučaj", rekao je, te dodao:

DNK, DNK Lanac
foto: Shutterstock

"Nazvao sam sve agencije kojih sam mogao da se setim i objasnio svoju situaciju i sve su mi govorile slično - 'ne znam da li možemo nešto da uradimo'. Razgovarao sam s advokatom i znam sa 100 odsto sigurnosti da je ona počinila krivično delo. Zar stvarno ne mogu ništa da uradim? Zašto niko ne želi preuzme ovaj slučaj", pita se očajni muškarac.

Reagujući na njegovu priču, jedan korisnik je predložio: "Tužite je građanskom sudu". Drugi je dodao: "Postoje pravne mogućnosti, ali mislim da će vam biti teško da kaznite majku bez kažnjavanja deteta". Treća osoba je dodala: "Ona ne ide u zatvor, ništa se neće učiniti. Sudija će vam reći da ste 11 godina njegov otac i ostaćete to barem finansijski".

(Kurir.rs/ Mirror/ Večernji.hr/ L. S)

Bonus video:

04:43

DNK analiza je sto odsto sigurna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track