EVO KAKO JE KONOBARICI IZMAKAO BAKŠIŠ OD 17.000 DINARA: Žena htela da je časti, ali uradila je nešto NEPRIJATNO i napravila SCENU
Ilustracija, Foto: Printscreen TikTok

uh!

EVO KAKO JE KONOBARICI IZMAKAO BAKŠIŠ OD 17.000 DINARA: Žena htela da je časti, ali uradila je nešto NEPRIJATNO i napravila SCENU

Život -

Kultura davanja napojnica može da postane toksična jer ljudi imaju različita mišljenja o tome koliki iznos treba dati konobaru koji je uložio trud u pružanje kvalitetne usluge.

Raspravu o tome koliki je iznos prikladno ostaviti podstaknula je jedna žena koja je odlučila da ostavi velikodušnu napojnicu, ali ju je kasnije povukla i ostavila 4 dolara (oko 3.60 evra, odnosno oko 430 dinara) nakon što ju je konobarica lažno optužila da je htela da pobegne bez plaćanja računa.

konobarica
foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Žena je svoju ispovest objavila na Reditu.

"Mom mužu i meni ide dobro u životu. Ne toliko dobro jer imamo finansijskih teškoća, ali dovoljno dobro da možemo da uživamo u lepim stvarima i volimo da pomognemo drugima kad možemo. Jedan od načina na koji to volim da radim je da ostavim veliku napojnicu u gotovini kada konobar radi posebno dobro ili je neko s kim smo se stvarno povezali", započela je svoju priču.

"Sinoć smo otišli na jedno od naših najdražih mesta i poslužila nas je fina mlada dama, pretpostavljam u ranim dvadesetima. Odlučila sam da ostavim 200 dolara (oko 183 evra/oko 17.000 dinara) gotovine za naš račun od 46 dolara (oko 42 evra). Ostavila sam gotovinu na stolu nakon što je stigao račun i, budući da mi nije trebao sitniš, ustali smo i otišli. Naša konobarica nas je zaustavila na vratima i pomalo besno zahtevala da moramo da platimo. Pitala sam je da li je pogledala sto, rekla je da nije. Vratila sam se do stola s njom, uzela sam 200 dolara i zamenila ih s 50 dolara. Dovoljno da pokrijem račun i ostavim malu napojnicu", rekla je žena i nastavila:

novčanice, dolari, novac
foto: Profimedia / Denys Kovtun

"Rekla sam da je prvo trebalo da baci pogled na sto ili da nam priđe s pitanjem umesto da pretpostavlja da smo otišli bez plaćanja računa. Činilo se da joj je neprijatno i razišli smo se. Moj muž kaže da sam bezobrazna jer sam mogla da ostavim 200 dolara. Ne mislim da jesam jer mislim da se ona mogla bolje nositi s celom situacijom i ne sviđa mi se što me nazivaju lopovom."

Reakcije ostalih korisnika Redita su podeljene.

"Nisi bezobrazna, slažem se s tobom sto posto. Postojalo je više načina na koje je konobarica mogla pristupiti situaciji. Vaša konobarica je upravo dobila lekciju od 150 dolara o tome kako ne raditi s gostima. Nadam se da će joj dobro služiti u budućnosti."

Drugi reditovac napisao je da bi otišao korak dalje te da ne bi ostavio nikakvu napojnicu: "Konobarica je pretpostavila ono najgore od vas pa je dobila jadnu napojnicu. Ja bih otišao korak dalje - otpratio bih je do stola i pokazao joj 200 dolara u gotovini. Zatim bih otišao na blagajnu, platio tačan iznos računa, uzeo ta 4 dolara i otišao ne ostavivši napojnicu."

konobarica, restoran
foto: Profimedia

Treći korisnik smatra da je mušterija bila bezobrazna prema konobarici: "Ti si seronja jer teraš nekoga da se oseća usrano zbog slabo plaćenog posla. Kladim se da bi ti dala 4 dolara da si čekala dovoljno dugo da ga gurneš u stražnjicu. Jesi li ikad pogrešila? Umesto da uvidiš ljudsku grešku. Verovatno si kao i uvek uradila to zbog sebe i svoje reputacije."

Četvrti reditovac stao je u obranu konobarice: "Verojatno je prije imala sličnu situaciju i dobila je packu od menadžera. To je moja pretpostavka jer sam godinama radio bezvezne poslove u restoranu."

(Kurir.rs/Index/T.J.)

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track