BODIBILDER IMAO JEDAN BUBREG OD ROĐENJA, A SAD JE I ON OTKAZAO: Kristijan otišao kog lekara zbog devojke, pa saznao STRAŠNU ISTINU
Foto: Instagram/treinador_cristhianannes

BILO MU JE JAKO LOŠE

BODIBILDER IMAO JEDAN BUBREG OD ROĐENJA, A SAD JE I ON OTKAZAO: Kristijan otišao kog lekara zbog devojke, pa saznao STRAŠNU ISTINU

Život -

Bodibilder koji je rođen sa jednim bubregom umro je sa samo 34 godine dok je čekao na transplantaciju. Kristijan En je čekao više od godinu dana na lečenje nakon što je rutinski test krvi pokazao da se njegovo zdravlje naglo pogoršava.

Brazilski influenser stavljen je na listu čekanja za transplantaciju pre dva meseca, ali je još 69 ljudi bilo ispred njega. Potom je hitno prebačen u bolnicu 20. januara kada mu je postalo još gore. Ali umro je u ponedeljak dok je čekao svoj novi organ.

Cristhian Annes
foto: Instagram/treinador_cristhianannes

Kristijan, koji je radio kao lični trener, imao je samo jedan bubreg od rođenja, ali mu to nikada ranije nije izazivalo probleme, kaže njegova devojka Vana Teikeira.

Međutim, 2022. godine, treneru bodibildinga, čije je pravo ime Hans Kristijan Dajk Anes, rečeno je da njegov jedini bubreg ne funkcioniše kako treba. Vana ima fobiju od igala i kada joj je zatrebao rutinski test krvi, obećao je da će i on uraditi jedan da bi bio uz nju. Posle tog testa lekari su otkrili da njegova krv ima visok nivo kreatinina i uree, što ukazuje na probleme sa bubrezima.

- Ćutao je kada je dobio rezultate jer je sve bilo isključeno - rekala je njegova devojka Vana lokalnim medijima.

- I nije hteo nikome da kaže. Odbio je da se podvrgne lečenju.

Godinu dana nakon što je dobio rezultate, Anes je objasnio svoje zdravstvene probleme svom treneru koji ga je ubedio da potraži medicinsku pomoć. Međutim, loše funkcionisanje bubrega izazvalo je velike komplikacije i njegovo stanje je krenulo nizbrdo.

Cristhian Annes
foto: Instagram/treinador_cristhianannes

Vana je dodala:

- Sada je konačno imao nadu, ali nije bilo dovoljno vremena.

Prema podacima državnih vlasti u Parani u Brazilu, gde je Anes živeo, u decembru je na listi čekanja za transplantaciju bubrega bilo 2.011 ljudi. Ali u januaru mu je rečeno da je prešao u red i da bi mogao da dobije bubreg u roku od nekoliko nedelja.

En je radio u teretanama u Ponta Grosi i navodno je imao postdiplomske studije iz bodibildinga i sportske ishrane. Takođe je učestvovao na prvenstvima u bodibildingu i bavio se modelingom.

Vana je rekla da je voleo sport i da je odbio da prestane da trenira, čak i ako su mu doktori rekli da se odmori. Juče je sahranjen u Ponta Grosi.

(Kurir.rs/Metro/A.G.)

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track