OSTALA BEZ ČELA NAKON NESREĆE! Jedva se izborila sa problemila: "Polomila sam skoro svaku kost na licu, imala sam CURENJE MOZGA!
Foto: Printscreen

jezivo!

OSTALA BEZ ČELA NAKON NESREĆE! Jedva se izborila sa problemila: "Polomila sam skoro svaku kost na licu, imala sam CURENJE MOZGA!

Život -

Žena koja je dve godine ostala bez čela progovorila je o opasnostima stavljanja nogu na kontrolnu tablu.

Greni Keli je imala samo 22 godine kada je auto njenog dečka proklizao na nekom ledu i udario u zid. A pošto su joj stopala bila naslonjena na komandnu tablu preko vazdušnog jastuka, bila su saterana nazad u njenu glavu, slomivši skoro svaku kost na njenom licu.

devojka
foto: Printscreen

Govoreći za LADbible o nesreći, koja se dogodila 16. decembra 2006, Greni je rekao:

- Moj dečko nas je u to vreme vozio kroz Borris-in-Ossori u okrugu Laois da malo idemo u božićnu kupovinu. To nije bilo nešto što inače radim, ali sam imala nove cipele tako da sam znala da neću ostaviti prljave tragove na instrument tabli. Moja stopala su bila na vrhu vazdušnog jastuka i, sada znam, naduvaju se brzinom od 200 milja na sat. Snaga toga je značila da su mi kolena zaista snažno vraćena u lice.

Polomila sam skoro svaku kost na licu. Imala sam curenje mozga [koji se zove CSF (cerebrospinalna tečnost)] i izgubila sam dva zuba.

Greni i njen dečko su hitno prebačeni u bolnicu gde je podvrgnuta operaciji kako bi joj popravili curenje na mozgu i frakture na licu. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, otkriveno je da Greni ima infekciju u kosti na čelu. Lekari su bili primorani da ga uklone 2007. godine, ostavljajući Greni bez čela dve godine.

- Trebalo je neko vreme da se polako spusti - objasnila je ona.

devojka
foto: Printscreen

- Nije kao da sam se iznenada probudila i da je utonulo. Trebalo je neko vreme, što mi je verovatno pomoglo da se naviknem. Dugo sam se plašila da izađem iz kuće. Postala sam pomalo pustinjak. Kupila sam šešire da to pokrijem. Takođe sam se brinula da ću se udariti u glavu.

Ali u junu 2009. hirurzi u bolnici Beaumont uspeli su da rekonstruišu Grenino lice tako što su postavili keramičko čelo.

Ona je nastavila: „Bilo je čudno. Svesna sam toga, ali ne mogu da se setim kako je bilo pre nego što sam to imala. Od kada je prvi put postavljeno, uzeo sam salo sa stomaka i ubrizgao ga sa obe strane da bih ga izvukao jer su se mogle videti ivice.“

Osim što je prošao kroz brojne operacije direktno povezane sa nesrećom, Greni kaže da je nesreća izazvala neku vrstu „domino efekta“, što je dovelo do više problema.

Oporavak od zadobivene povrede mozga nije bio tako lak kao što neki ljudi misle.

devojka
foto: Printscreen

- Završila sam sa kamenom u žuči zbog lekova koje sam uzimala i imam skoro stalne glavobolje. Izgleda da se svake godine javlja drugačiji problem - rekla je ona.

- Znam da je ljudima mnogo gore nego meni i tako sam zahvalna na tretmanu koji sam dobila, ali teško je da nastavim dalje kada mi još traje. Mislim da sam imala ukupno 16 procedura i operacija.

(Kurir.rs/LadBible/A.G.)

Bonus video:

00:40

Teška saobraćajna nesreća u Aleksandrovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track