IGNORISALA SAM SIMPTOM KOJI JE ZNAK SMRTONOSNE BOLESTI: Bol je bio prvi ALARAM, a onda sam saznala NAJGORE VESTI
Foto: Instagram/ellie_wilcock

izborila se

IGNORISALA SAM SIMPTOM KOJI JE ZNAK SMRTONOSNE BOLESTI: Bol je bio prvi ALARAM, a onda sam saznala NAJGORE VESTI

Život -

Eli Vilkok (27) je do pre dve godine imala sasvim normalan život, kao i njeni vršanjaci, ali onda se jednog dana promenilo sve.

Naime, Eli je pre dve godine iznenada dobila jake bolove u stomaku, a kako kaže, prva stvar na koju je posumnjala je infekcija urinarnog trakta.

Ni u snovima nije mogla da pretpostavi šta će joj lekari reći - uzrok njenog bola bio je rak creva.

Eli Vilkok
foto: Instagram/ellie_wilcock

Njena bolest počela je sa ekstremnim bolom u stomaku, klasičnim simptomom raka ove vrste, ali se kasnije pogoršavao.

Testovi na urinarnu infekciju su bili negativni, ali testovi krvi sprovedeni otprilike u isto vreme pokazali su markere upale. Takvi znaci mogu ukazivati na rak, ali i na druge potencijalne bolesti.

Eli je tada zakazan ultrazvuk, ali se bol brzo pogoršao, što ju je primoralo da zatraži intervenciju hitne pomoći. Skeneri su otkrili nepoznatu masu u njenom donjem delu stomaka. Doktori su tada sumnjali da bi to mogla biti cista jajnika ili nešto slično.

Tek kada je urađena biopsija pomoću koje je otkriveno da ima rak creva.

Bolest je napredovala

Testovi su otkrili da se bolest proširila na njenu jetru, jajnike i peritoneum - membranu koja drži organe u abdomenu. Dijagnoza joj je uspostavljena u februaru 2022. godine, a Eli se tog dana seća vrlo jasno.

"Sećam se da sam bila usred lečenja dok sam pratila priče onih koji su preživeli ovu dijagnozu. Bilo mi je strašno i nepoznato, svet koji je prepun lekara koji svaki dan govore neke nove termine, u bolničkim haljinama i koktelom testova i lekova. Priča jedne Debore koju sam ispratila dala mi je nadu da može da se pobedi ova bolest. Ona je bila svetionik nade koji je zaista osnaživao i inspirisao", rekla je Eli.

Eli je bila podvrgnuta višestrukim operacijama za uklanjanje raka, kao i iscrpljujućim rundama hemioterapije, ali je u avgustu 2022. rečeno da više nema traga ovoj bolesti.

Eli poručuje mladima da se trude na najbolji način da paze o svom životu i da, iako su ovo neke sitacije kojima se niko nikada ne nada, mirne glave skupe snagu i pokažu zube svim problemima.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

03:23

STEVAN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN! Najstariji čitalac Kurira oslobodio decu iz ustaškog logora, preživeo rak grla, infarkt i koronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track