"MOJ OTAC SE OŽENIO MOJIM DVEMA TETKAMA" Izvukao se iz JEZIVOG KULTA: Rade nam testove krvi da bismo bili u vezi sa rođakama
Foto: Printscreen YouTube

mormonski kult

"MOJ OTAC SE OŽENIO MOJIM DVEMA TETKAMA" Izvukao se iz JEZIVOG KULTA: Rade nam testove krvi da bismo bili u vezi sa rođakama

Život -

Dva bivša člana poligamnog religioznog kulta, gde je incest bio uobičajena pojava, otkrili su tajne čudne sekte. Džo Robinson je gostovao u podkastu Amande Rej Grant kako bi pričao o odrastanju kao deo mormonskog kulta, "The Kingston Group", takođe poznat kao "The Order".

Džo je rekao da su svi u njegovoj porodici uradili rutinski test krvi kako bi utvrdili kome od njih će biti dozvoljeno da stupe u brak. Svi oni direktno potiču od osnivača grupe Danijela, koji je imao oko 157 dece sa svojih 14 žena. Džo je rekao da ih je njegov otac uveravao da nema ničeg "čudnog" u toj praksi. "Moj tata je znao da je nama to čudno, ali onda bi zakazao porodični sastanak i rekao: 'Ovo će se uvek dešavati, morate da prestanete da mislite tako'", objasnio je on.

Testovi krvi su bili osmišljeni kako bi se izbegle najgore posledice ukrštanja gena. Njegov tata je takođe bio oženjen dvema njegovim tetkama: "Moja mama ima još dve sestre kojima se on takođe oženio – sve su bile iz iste porodice", objasnio je on.

Amanda se prisećala kako je videla decu rođenu sa deformitetima zbog mešovitih brakova dok je bila deo kulta. Nastavila je: "Kada sam bila u crkvi, bila sam učiteljica u školi... Videla sam decu kojima nedostaju uši, a bilo je i mnogo unutrašnjih problema sa decom. Ona je rekla da su tada nastavnici cepali stranice naučnih udžbenika koji se bave posledicama incesta.

Džo je napustio kult "The Order" kada je imao 20 godina iako je znao da može da dobije oštru kaznu. Jedan član vladajuće porodice kulta, Džon Danijel Kingston, osuđen je na kaznu zatvora 1999. godine, nakon što je naterao svoju tada 16-godišnju ćerku da se uda za njegovog brata, a zatim je divljački pretukao kaišem kada je pokušala da pobegne iz poligamnog braka. Ali Amanda je rekla da posledice pridržavanja pravila takođe mogu biti strašne. Njen deda Džon Ortel Kingston – drugi vođa kulta – doveo je poligamne običaje mormonske crkve do krajnosti.

"Iz nekog razloga kao drugi vođa odlučio je da će se oženiti svojim nećakama", rekla je ona."Dakle, oženio je više nećaka, ali je zapravo mogao da ima decu samo sa jednom od njih. "Ostale devojke, iz nekog razloga, su bile trudne devet meseci, ali bi im bebe ili bile veoma slabe ili bi umrle u roku od nekoliko sati nakon rođenja".

(Kurir.rs/ Daily Star/ Mondo/ L. S)

Bonus video:

02:01

CRNA RUŽA HARA PO SRBIJI! Poznati sektolog OTKRIVA: Sektaši najviše vrbuju DECU kako bi ih ŽRTVOVALI (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track