00:57

DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU? Interesantan način proslave 31 godine preduzeća! Akcija Zasadi drvo uoči četvrtog ciklusa!

kurir tv

DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU? Srbijašume: Ako želimo da nam priroda nešto vrati, moramo da investiramo u nju!

Zasadi Drvo -

Prethodnih dana postali su poznati ciljevi četvrte sezone akcije "Zasadi drvo" koju su pokrenule kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt, ali i utisci institucionalnih partnera koji su od samog početka deo ovog važnog projekta za celu Srbiju.

02:04

DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU? Interesantan način proslave 31 godine preduzeća! Akcija Zasadi drvo uoči četvrtog ciklusa!

Ovim povofdom gost Kurir televizije bio je Boris Ivanović iz javnog preduzeća "Srbijašume".

Specifično je, jer je danas 31 godina postojanja preduzeća. Ono što je interesantno jeste i način na koji su rešili da obeleže godišnjicu.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

- Ima dve zanimljivosti, prva je da je to isto 31 godina od prvog organizovanog bavljenja šumarstvom u Srbiji, a da je na isti datum donet prvi zakon o šumama. Druga je da je naše preduzeće osnovano baš na 100 godina od tog prvog zakona. Mi ove godine kao i svake druge, sve naše interne datume a i eksterne svetske dane šuma obeležavamo radno. S obzirom da se nalazimo u periodu godine koji je izuzetno važan za obezbeđivanje semena za proizvodnju šumskog sadnog materijala. Ove godine ćemo imati akciju sakupljanja semena, to je samo jedna od svakodnevnih naših aktivnosti - rekao je Boris Ivanović.

Zahvalio se na primećivanju njihovog napornog rada, stoga je i opisao kako izgleda posao u šumarstvu.

- Poslovi u šumarstvu spadaju u teške poslove, obavljaju se pod otvorenim nebom u različitim terentskim uslovima. Meni je jako drago što su inicijatori Adria Media Group i dm drogerie markt to shvatili i prihvatili da moramo da poštujemo prirodne procese i da se mi njima prilagođavamo, u skladu sa tim je i pitanje, društvo prirodi ili priroda društvu? Nije lako zaposlenima u javnom preduzeću u "Srbijašume" da već 31 godinu svakodnevno obavljaju sve svoje poslove i aktivnosti. Ako želimo da nam priroda i šuma nešto vrate, onda moramo u njih da investiramo preko naših mogućnosti - pojasnio je Boris Ivnaović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:44

AKCIJA ZASADI DRVO POSTAJE POKRET! Planiran je zasad čak 250.000 stabala GLAVNI CILJ JE PROMENA SVESTI KOD LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track