MINISTARKA SE NE PREDAJE: Pobediću rak!
Foto: Facebook

MISLI POZITIVNO

MINISTARKA SE NE PREDAJE: Pobediću rak!

Austrija -
Austrijska ministarka zdravlja Sabine Oberhauzer je započela sa hemoterapijama u petaka a po izlasku iz bolnice okačila na Fejsbuku poručila da će istrajati u borbi sa bolešću

BEČ - Iako je pre samo tri dana, austrijska ministarka zdravlja, Sabine Oberhauzer (Sabine Oberhauser, SPÖ), saznala da boluje karcinoma, i odmah započela sa hemoterapijom, ona se već danas vratila na svoje radno mesto.

Ministarka (52) je u petak kada joj je dijagnostikovan rak poručila da se neće predati i da će se uhvatiti u koštac sa opakom bolešću, kao i hiljade drugih obolelih žena. Ona je dan nakon izlaska iz bolnice, na Fejsbuk, postavila fotografije na kojima, u pratnji supruga Feliksa (Felix) i njihovog psa, šeta kroz park zavejan snegom.

„Minus 3 stepena! Snežna mećava! Vratila sam se!“, napisala je ispod fotografije Oberhauzerova.

Ona je u subotu na svom Fejsbuk nalogu postavila i sliku Pink Pantera, na kojoj piše "think pink" sa jasnom porukom da uprkos bolesti razmišlja pozitivno. Oberhauzerova koja je i sama lekar , nije želela da sakrije od javnosti svoje zdravstvene probleme, već je otvoreno progovorila o njima.

Kako je izjavila razlog tome je što je na ovaj način želela da ohrabri sve ljude koji se bore sa teškim obolenjima da istraju u svojoj borbi i pobede bolest, ističući da ona ni u jednom momentu nije izgubila nadu i volju za životom.

"Znam da me čeka naporan put – kao i hiljade drugih žena – ali cilj nije nedostižan. Identifikovali smo neprijatelja i sada počinjem bitku sa njim. Moje kolege lekari daju mi dobre šanse da pobedim bolest " izjavila je Oberhauzerova nakon što je u petak saznala da boluje od raka.

Ona je na putu ozdravljenja dobila podršku ne samo svoje porodice već i kolega i čitave javnosti. „Divimo joj se i ponosni smo na nju. Podržaćemo je svim našim snagama“, izjavio je austrijski kancelar Verner Fajman.

Sada kada je ponovo na svom radnom mestu ministarka će se, osim borbe sa opakom bolešću, i dalje boriti i za ostvarivanje svojih poslovnih ciljeva, pre svega donošenje zakona o zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima, kao i sprovođenje reformi u zdravstvu.

Sabine Oberhauzer je lekar po obrazovanju, udata je i ima dve kćerke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track