BEBI BUM U ZOO VRTU: Stigli risići i male kapibare!

PRINOVE U ŠENBRUNU

BEBI BUM U ZOO VRTU: Stigli risići i male kapibare!

Austrija -
Prema ocenama posetilaca bečki zoološki vrt je peti najomiljeniji u čitavom svetu
1 / 6 Foto: Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky

BEČ - Bečki zoološki vrt u dvorcu Šenbrun, najstariji na svetu (osnovan 1752. godine, u vreme Marije Terezije) uvek ima neke nove atrakcije.

Odnedavno posetioci mogu da vide i male risove kako se igraju u svom delu vrta. Reč je o mladuncima, blizancima još uvek nepoznatog pola, koji su na svet došli 5. juna. Majka strogo pazi na njih.U ove vrele dane mnoge životinje u Šenbrunu hlade se u svojim bazenima.

Polarni medved nekako uspeva da preživi tropske vrućine. Vodu veoma vole i kapibare, južnoamerički glodari iz porodice morske prasadi. U Beču imaju svoje jezero u delu vrta zvanom "Južnoamerički park". Najmlađe mladunče kapibare, koje svet je došlo 5. jula ove godine, već je pravi majstor za kretanje po vodi. Dagmar Šrater (Dagmar Schratter) direktorka Zoološkog vrta Šenbrun, kaže da je kapibara životinja koja živi uz obale reka i u močvarama.

"Kapibare vole vodu i odlično plivaju" dodaje Šraterova.

U međuvremenu je stigla još jedna potvrda da je šenbrunski zoološki vrt jedan od najboljih u svetu. Prema ocenama posetilaca, koje sakuplja i objavljuje po turističkim kritikama poznati web-portal "Tripadvajzor" (Tripadvisor, "Putni savetnik" u prevodu), bečki zoološki vrt je peti najomiljeniji u čitavom svetu.

Rang-lista je napravljena prema ocenama koje su za Tripadvajsor napisane u poslednjih 12 meseci. Od ukupno 2.932 lica koja su napisala kritiku bečkog zoološkog vrta, čak 2.132 mu je dalo ocenu "odličan", a 631 "vrlo dobar", Niže ocene je dobio od samo 169, to jest samo od nepunih šest odsto kritičara. Samo četiri zoološka vrta u svetu imaju bolju prosečnu ocenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track