DETE U MODRICAMA: Majka osumnjičena za zlostavljanje bebe tvrdi da joj je sina povredio doktor!
Foto: Printscreen Heute.at/privatna Arhiva

UTVRDIĆE KO JE KRIV

DETE U MODRICAMA: Majka osumnjičena za zlostavljanje bebe tvrdi da joj je sina povredio doktor!

Austrija -
Austrijska socijalna služba potvrdila je da će ovaj slučaj biti detaljno ispitan, a Žaklina B. (19) je odlučila da tuži bolnicu

SANKT - Zbog sumnje da zlostavlja svoju bebu, Kancelariji za mlade stigla je anonimna prijava protiv Žakline B. (Jaqueline, 19).

Kako bi proverili ovu veoma osetljivu situaciju, oni su od nje zatražili da im donese potvrdu lekara o zdravstvenom stanju njenog tromesečnog sina Luke i uputili je u Univerzitetsku bolnicu u Sankt Pelten (Sankt Pölten). Međutim devojka tvrdi da sve to nije istina.

"Kancelarija za mlade smatra da sam loša majka samo zato što sam mlada majka. Beba ima modrice jer je doktor bio grub kada je pregledao mog Luku", tvrdi Žaklina.

"Lekar je tako čvrsto uhvatio moju bebu za glavu, da su mu po koži ostali njegovi otisci prstiju", dodaje Lukina mama.

Posle detaljno obavljenih pregleda Luka se sa majkom vratio kući, međutim socijalna služba je potvrdila da će slučaj biti detaljno ispitan.

,,Ukoliko pacijent na osnovu svoje lične procene smatra da nešto nije u redu nakon može da kontaktira bolnicu i kako bi se razjasnila otvorena pitanja’’, izjavila je portparolka bolnice pocodom optužbi majke da je doktor bio grub pri pregledu deteta i tako mu naneo povrede.

Žaklina je rešila međutim da angažuje advokata specijalizovanog za pritužbe pacijenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track