Evakuisan bečki metro zbog dojave o bombi!
Foto: Tviter

Još jedna neslana šala

Evakuisan bečki metro zbog dojave o bombi!

Austrija -
Policija je odmah po prijemuu pretećeg poziva izašli na lice mesta, evakuisali sve putnike sa stanice na liniji U6i i blokirali područje oko nje

BEČ - Zbog anonimne dojave o postavljenoj bombi stanica Handelskej (Handelskai), koja se nalazi u 20. bečkoj opštini i preko koje saobraćaju vozovi bečkog metroa linije U6, kao i više linija brzih vozova (Schnellbahn), juče u popodnevnim časovima je bila hitno evakuisana.

Nakon provere utvrđeno da se radilo o lažnoj dojavi, piše danas austrijski portal oe24. službenici policije su odmah po primanju pretećeg poziva izašli na lice mesta, evakuisali sve putnike sa stanice, te blokirali područje oko nje. Takođe policija je zamolila prolaznike da izbegavaju ovo područje.

Saobraćaj vozova metroa linije U6, kao i brzih vozovi je tokom policijske akcije bio u potpunosti prekinut. Međutim policijska pretraga stanice nije dugo trajala. Kratko nakon dolaska tima eksperata za eksplozivne naprave i njihovog pregleda stanice, policija je u 17:30 časova saopštila da se radilo o lažnoj uzbuni.

Nakon policijske objave o prestanku opasnosti vozila bečkog gradskog saobraćaja su nastavila da saobraćaju prema redovnom planu vožnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track